buk.bg@gmail.com

Английският шпионин

15.95 лв.

Описание

„Неподражаема история, написана от неподражаем автор. Ако не сте чели книга на Силва, то тогава определно пропускате една от най-добрите поредици в съвременната литература.“
Хъфингтън Поуст

„Светът се нуждае от повече шпиони като Алон. И от повече писатели като Даниъл Силва.“
Bookreporter.com

Бившата съпруга на британския престолонаследник е любимка на нацията не само заради харизмата и стила си, но и заради благотворителната си дейност. Шумният й развод й донася омразата на кралското семейство, но и я превръща в най-известната жена в света. Когато луксозната яхта, на която принцесата почива край Карибските острови, е взривена, милиони хора скърбят за трагичната й смърт.

В медиите се разискват десетки възможни причини за взрива и се градят теории защо липсва една от спасителните лодки. Но само директорът на МИ6 знае кой е избягал с лодката преди взрива. Еймън Куин е добре познат на британските тайни служби от времената на атентатите на ИРА. Майстор на взривовете, Куин сега поема поръчки на терористични организации. За отстраняването му ще се погрижи най-добрият шпионин – легендарният Габриел Алон. Този път обаче той няма да действа сам: към операцията се включва и старият му познат Кристофър Келър, който отлично познава мишената. Бивш шпионин на МИ5 и настоящ наемен убиец, Келър някога бе нает да ликвидира Алон. Сега обаче ще бъде негов партньор.

%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8a%d0%bb-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b2%d0%b0Даниъл Силва е работил като журналист. През 1987 г. Юнайтид Прес Интърнешънъл го назначава кореспондент за Близкия изток и го изпраща в Кайро. Силва пътува непрекъснато в района и отразява ирано-иракската война, терористичните актове и политическите конфликти. По време на назначение в Персийския залив той среща съпругата си – Джейми Ганджъл, кореспондент за Ен Би Си. Женят се през 1988 г., Силва се връща във Вашингтон и започва работа за Си Ен Ен. В продължение на 5 години е член на новинарския екип. През 1993 г. се мести в токшоу, а през 1994 г. започва да пише първия си роман Невероятният шпионин, който изненадва критиката и влиза в бестселъровите класации.

Силва и съпругата му имат близнаци и живеят в Джорджтаун, окръг Вашингтон.

Силва напуска Си Ен Ен през юни 1997 г., за да се отдаде изцяло на творчеството си.

Автор е на книгите „Предателят“, „Портретът на един шпионин“, „Падналият ангел“, „Московска афера“, „Крадецът“, „Изповедникът“, „Аферата Рембранд“, „Английското момиче“, „Английският убиец“, „Агентът“ и др.

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг
Размери 13 × 20 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Английският шпионин”