buk.bgstore@gmail.com

Бавно, Мирела Иванова

12.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2013
  • страници: 232
  • корица: мека
  • ISBN: 978 954 491 5216

Описание

„Истинското ми завръщане е тази книга. На едно място съм събрала необикновения свърхбагаж, с който пристигнах“, така поетесата  Мирела Иванова представя с няколко думи новата си книга „Бавно“ в интервю пред Оля Стоянова от в. „Дневник„.
Преди месец  Мирела Иванова се завърна от международния творчески дом „Вила Конкордия“ в Бамберг, Германия, където прекара една година по покана на баварския министър на културата д-р Томас Гопел.
Престоят й там е изпълнен с десетки поетични четения, изнесени доклади, литературни пътувания и срещи и работа над последната й книга “Бавно”, 11 разказа и 11 стихотворения с 11 илюстрации на художника Греди Асса.
За разказите в новата си книга поетесата казва, че е направила опит да разкаже историята на днешното време чрез историите на различни интересни хора. И веднага бърза да направи уточнението, че не става въпрос за мутри и аутсайдери, а за онези истински хора, които са се съхранили през годините на промените.

Накратко: Мирела Иванова и като прозаик. От разказите в тази „двойна“ книга бъдещите читатели могат да си съставят доста правдоподобен (авто)портрет на българската жена (независима интелектуалка, свободна в жаждите и илюзиите си) от края на XX и началото на XXI век. В стихотворенията ще могат да видят дълбокия пейзаж на българското битие – със стотици шлифовани от почерка подробности, с патоси и сантименти, които играят на въже с иронията. Мощна книга. А стиховете наистина са едни от най-силните лирически текстове, писани на български след началото на XXI век.

Пламен Дойнов, „Литературен вестник“

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бавно, Мирела Иванова”