buk.bgstore@gmail.com

Богините във всяка жена. Могъщите архетипи в живота на жените – Джиийн Шинода Болън

19.00 лв.

  • издателство: Векста
  • година: 2012
  • страници: 376
  • корица: мека
  • ISBN: 9789549239775

Изчерпан

Описание

Митовете са вълнуващи истории, които ни завладяват още в мига, когато осъзнаем, че са способни да разкрият дълбоки истини за нас и за хората около нас. Авторката Джийн Шинода Болън е международно признат аналитик и терапевт. Тя представя в книгата си своята интригуваща теория за процесите в женската душа, които са умело съчетание между идеите за човешката динамика на Карл Густав Юнг и представата за боговете от древногръцката митология като основни мотивиращи сили (или архетипи) в психологията на жените.

В зависимост от това, коя богиня преобладава в една жена, тя може да постави на първо място професионалната си реализация или да се отдаде на ролята си на майка и съпруга. У някои жени е жива независимата и свободна Артемида, у други- мъдрата и силна Атина, отдадената на вътрешните ценности Хестия, вечната съпруга Хера, символът на майчинството Деметра, неотразимата Афродита или царицата на подземния святПерсефона.

Богините във всяка жена разглежда споменатите архетипи и помага да открием онези, които играят основна роля в структурата на личността ни. Благодарение на тяхното познаване, съвременната жена може да получи по-дълбоко разбиране за движещите сили в себе си, съзнателно да избира посоката на своето развитие и да живее богато и пълноценно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Богините във всяка жена. Могъщите архетипи в живота на жените – Джиийн Шинода Болън”