buk.bg@gmail.com

Бретонско злато. Третият случай на комисар Дюпен

16.00 лв.

Откъс

  • автор: Жан-Люк Баналек
  • издателство: Ентусиаст
  • превод: Ваня Пенева
  • художник: Анна Георгиева
  • година: 2017
  • страници: 356
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191642243

Описание

Завладяващ криминален случай от разгара на лятото в Бретан

В една гореща юлска утрин в живописния Понт-Авен, вековно средище на големи художници като Гоген и Бернар, е намерен брутално наръган с нож собственикът на най-известния местен хотел. Комисар Дюпен, заклет парижанин, „заточен” на край света, поема случая. Трупът е на Пиер-Луи Пенек, собственик на легендарния хотел Централ, вече на преклонна възраст. Кой иска да убие 91-годишен старец, уважаван местен меценат, и защо? Какво се е случило през последните дни от живота му?

Лятната бретонска идилия е прекъсната, когато малко по-късно е открит нов труп на брега. Жорж Дюпен осъзнава, че случаят му е добил неподозирани размери. И докато общественият натиск се засилва, а капризните жители на Понт-Авен продължават да мълчат, комисар Дюпен затъва в бретонските афери и се натъква на следите на грандиозна тайна…

Стилът на Баналек е сравняван със стила на Дона Леон и Жорж Сименон. Комисар Дюпен единодушно е определен за наследник на Мегре.

Жан-Люк Баналек е написал прекрасна и лесна за четене криминална история, изпълнена с много хумор и местна атмосфера.“
Никол Родригес, HR-Online

„Мосю комисарят е много убедителен.“
Зюддойче Цайтунг

Жан-Люк Баналек
Жан-Люк Баналек

Писателят Жан-Люк Баналек пише под псевдоним. Той е роден през 1967 г. в Брест. Баща му е от Бретан, а майка му – от Рейнската област. Работи в Германия и Финистер, Франция и живее в двете държави със семейството си. „Бретонски аферие дебютният му роман. Следват „Бретонски прибойи „Бретонско злато. Поредицата, посветена на комисар Дюпен,придобива международен успех, като книгите оглавяват класациите за бестселъри. По историята се снима филм.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 кг
Размери 14 × 21 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бретонско злато. Третият случай на комисар Дюпен”