buk.bg@gmail.com

Величие и падение на куртизанките – Оноре дьо Балзак

17.99 лв.

  • издателство: Апостроф
  • превод от френски: Ангелина Терзиева
  • художник: Фиделия Косева
  • година: 2016
  • страници: 600
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542962366

Изчерпан

Описание

Велик и непреходен роман от Балзак

Величие и падение на куртизанките е част от гениалната епопея Човешка комедия на френския писател Оноре дьо Балзак.

Забележителна творба за диаболичния гений на най-великия злодей, описван в световната литература.

През февруари 1824 г. бившата куртизанка Естер ван Гобсек отива на бал с маски в компанията на младия поет Люсиен дьо Рюбампре, в когото е отчаяно влюбена. Въпреки внимателната си дегизировка тя е разпозната. Подложена на присмех и подигравки, отчаяна, Естер се опитва да се самоубие, когато пастор Карлос Ерера се появява и я спасява. Подобно на Люсиен, тя сега е под негов контрол и когато в нея се влюбва богат банкер, куртизанката ще трябва да отговори на въпроса докъде може да стигне човек в името на любовта и каква цена е готов да плати, за да бъде щастлив.

Дали безскрупулността, алчността и амбицията ще станат причина за падението на героите, или жертвоготовността им, безкрайната любов и отдаденост ще ги обрекат на величие?

Оноре дьо БалзакОноре дьо Балзак е френски писател и един от най-видните създатели на класическата форма на романа. През 1835 г., пишейки един от най-добрите си романи „Дядо Горио“, Балзак решава да включи в нови произведения, част от Човешката комедия, герои, участвали преди това в други романи. Така с течение на времето, той създава свят от около 2000 герои, които представят френската действителност след Революцията. Най-значителните му романи са „Сезар Бирото“, „Йожени Гранде“, „Братовчедката Бет“, а „Възход и падение на куртизантките“ е последната му и най-внушителна творба.

Допълнителна информация

Тегло 0.500 кг
Размери 13 × 20 × 3 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Величие и падение на куртизанките – Оноре дьо Балзак”