buk.bgstore@gmail.com

Вик за близост

12.00 лв.

Откъс

  • автор: Иван Георгиев
  • издателство: Ентусиаст
  • оформление: Цвятко Остоич
  • година: 2017
  • страници: 136
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191642304

Описание

Българската популярна музика нямаше да бъде същата, ако в нея между 1964 г. и 1994 г. не беше творила композиторката Зорница Попова.

Едни от най-популярните до днес имена сред вокалните изпълнители достигат до своите звездни върхове благодарение на ръка, подадена от нея. Навреме, безкористно и човечно. Често – при самия дебют. Потвърждават го в настоящата книга Йорданка Христова, Мими Иванова, Кичка Бодурова, дует „Ритон”, Георги Христов, Росица Кирилова, Нели Рангелова… всъщност всички интервюирани.

Как са създадени песни като „Боса по асфалта“, „Джалма“, „Слънцето е в моите коси“, „Колко радост има“, „Грешна ли съм, Господи?“, „Ваза с цветя“, „Вик за близост“…

Защо поетът Йордан Янков е съавтор на 350 заглавия от творчеството ѝ?

Защо утвърдени имена в популярната музика я чувстват близка като майка и роднина?

Защо ѝ завиждат мъжете композитори?

Защо остава сама в живота?

„Вик за близост“ е книга, която отговаря на много въпроси за историята на българската попмузика, уважава интересите на нейните почитатели и се надява да намери нови.
Иван Георгиев

Журналистът Иван Георгиев е арт-директор на в. „Минаха години“ и редактор във в. „Уикенд“. Посветил интересите си на историята на българската поп и рок музика, той е автор на биографията на Паша Христова „Една българска роза“, на фото-книга за Маргарита Хранова „Минутите, които разпилях с любов“, на два тома с очерци за легенди на българската естрада – „Съдби на 33 оборота“ и „Легендите на БГ-естрадата“, редактор е на редица автобиографии на именити поп певци.

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг
Размери 14 × 21 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Вик за близост”