buk.bg@gmail.com

В служба на злото – Робърт Галбрейт

22.00 лв.

  • издателство: Колибри
  • превод: Надя Баева
  • година: 2016
  • страници: 528
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191507917

Описание

Когато Робин Елакот получава загадъчна пратка, с ужас открива, че тя съдържа… отрязан женски крак.

Шефът й, частният детектив Корморан Страйк, макар и по-малко шокиран, е също толкова разтревожен.

Четирима души от миналото му може да стоят зад това. Страйк знае, че всеки от тях е способен на доживотна злопаметност и небивала жестокост.

Двамата с Робин вземат нещата в свои ръце и се потапят в мрачния и извратен свят на заподозрените. Докато се надпреварват с коварния план на убиеца – един съвременен Джак Изкормвача – Страйк и Робин се сблъскват с нови ужасяващи разкрития.

„В служба на злото“ е третият роман от възторжено посрещнатата поредица за частния детектив и неговата сътрудничка. Това е страховита и сложно замислена мистерия с изненадващи обрати на всяка крачка, но и завладяващ разказ за мъж и жена, озовали се на кръстопът в личния и професионалния си живот.

„Романът е пореден триумф. Мрачен, но с блестящи герои.“
Пийпъл 

„Свежа промяна в жанра. Също толкова впечатляващ, колкото и „Зовът на кукувицата“. Да се надяваме, че сардоничният Корморан Страйк ще продължи да съществува.“
Индипендънт

„Истинско удоволствие. Трите романа са толкова добри, защото имат хитроумен сюжет с поразителни емоционални и морални нюанси.“
Ен Пи Ар

Робърт Галбрейт е псевдоним на Дж. К. Роулинг, авторка на знаменитата поредица за Хари Потър и на романа „Вакантен пост”.

Дж. К. Роулинг е родена на 31 юли 1965 г. в Йейт, Глостършър, Англия. Дипломира се с френска и класическа филология, но животът я принуждава да замине за Португалия, за да преподава английски език. Авторка е на поредицата, посветена на приключенията на Хари Потър: 7 книги, издадени от 1997 до 2007 г., продадени в над 450 милиона екземпляра в цял свят и разпространени в повече от 200 страни, преведени на 74 езика и претворени в осем филма блокбъстъри.

Дж. К. Роулинг е наградена с множество отличия, в това число с Ордена на Британската империя за заслуги към детската литература, Наградата на Принца на Астурия за съгласие, Почетния легион на Франция и наградата „Ханс Кристиан Андерсен“. Тя участва в много благотворителни каузи чрез собствения си тръст за милосърдна дейност „Волант“ и е основателка на благотворителната организация „Лумос“, бореща се да промени живота на децата в неравностойно положение.

На 27 септември 2012 г. излиза „Вакантен пост“, първият й роман за възрастни. Книгата представлява многопластова сатира, бичуваща язвите на съвременното общество, за чието оздравяване не достига воля. С този натуралистичен роман с готически привкус Дж. К. Роулинг доказва, че умее да гради интрига, без да разчита на фентъзи прийоми. „Вакантен пост“ изследва дневния ред в малко провинциално градче, класовите различия и междуличностните битки в качеството им на гориво за политически противопоставяния. Книгата разкрива чувствителността на авторката към теми, които засягат периферията на британското общество.

Допълнителна информация

Тегло 0.610 кг
Размери 14.6 × 21.8 × 4 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “В служба на злото – Робърт Галбрейт”