buk.bg@gmail.com

Девет разказа – Джеръм Дейвид Селинджър

15.00 лв.

  • издателство: Дамян Яков
  • година: 2009
  • страници: 200
  • корица: мека
  • ISBN: 9789545275586

Описание

Колекция “Селинджър” в четири книги.
В колекцията са публикувани всички творби на Джеръм Дейвид Селинджър – “Девет разказа”, “Спасителят в ръжта”, “Франи и Зуи” и “По-горе билото, майстори! и Сиймор: Запознаване” – в класическите преводи на Тодор Вълчев и Надя Сотирова и в нови преводи на Светлана Комогорова-Комата.

Един от най-своенравните автори на нашето време, около когото съществува истинска истерия. Той се превръща в легенда с онова, което е казал или написал. А това, че е жив, но тотално изолиран от света, засилва допълнително култа към него. Селинджър се превърна в мит благодарение на една-единствена книга – „Спасителят в ръжта”. Тази култова книга е сред 25 най-продаваеми книги в света за всички времена. Героят Холдън Колфийлд продължава да вълнува с бунтът срещу общоприетите норми на обществото, с младежката си искреност, с отвращението от лицемерието, с трудностите на човешкото съзряване. Произведенията на Селинджър са изпълнени с философски разсъждения за живота и смъртта и често се възприемат като песимистични.
За първи път на български език в четирите книги са включени произведенията на автора, които той официално признава за свое литературно наследство. Той не публикува нищо след 1965 година, въпреки изявленията на дъщеря му, че упорито пише.
И до сега Селинджър изисква буквите на името му върху корицата на книгата да са по-малки от заглавието – знак за мястото, което той отрежда на творбата.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Девет разказа – Джеръм Дейвид Селинджър”