buk.bg@gmail.com

Делириум

15.00 лв.

  • автор: Лорън Оливър
  • издателство: Ентусиаст
  • поредица: Teen’s Books
  • превод: Маргарита Терзиева
  • оформление: Виктор Паунов
  • година: 2012
  • страници: 368
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542958550

Изчерпан

Описание

Ромео и Жулиета в един роман антиутопия, който ще има славата на „Здрач“!
Сп. „Стайлист“

Разказан изключително поетично, въпреки главоломната скорост на развитие на действието,този емоционален и трогателен роман ще ви доведе до развръзка, която ще ви остави без дъх!
Сп. „Мари Клер“

Ако любовта беше болест, щеше ли да искаш да се излекуваш?
Представете си свят, в който любовта е обявена за заразна болест, а учените са открили лечение за нея. Когато станат на 18 години, всички граждани се подлагат на медицинска процедура, за да не се разболяват от делириум. Онези, които се съпротивляват, са пращани в затвора или са убивани. Резултатът – послушно, конформистко общество и държава с неограничена власт.
Животът на 17-годишната Лена е „нормален” и планиран – тя ще завърши училище, ще се подложи на процедурата, ще влезе в колеж, ще се омъжи за мъж, който правителството е избрало за нея след щателна оценка, и ще бъде „излекувана” завинаги. Една случайна среща с момче от нейния град обаче преобръща живота й и се случва немислимото – Лена се влюбва в Алекс…

Лорън Оливър
Лорън Оливър

Лорън Оливър е родена през 1982 г. в Куинс, Ню Йорк. Завършва философия и литература в Чикагския университет и има магистърска степен по творческо писане от Нюйоркския университет. Разказва, че е писала през целия си живот. Като малка дописвала историите на книгите, които е прочела, защото просто не можела да се раздели с героите. През 2004 г., точно след дипломирането си, тя разпраща до много издателства първия си роман за възрастни. Той обаче така и не вижда бял свят. Започва да пише романи за тийнейджъри, когато постъпва на работа като асистент-редактор в издателство „Пенгуин“, именно в отдела за юношески издания. Така през 2010 г. излиза дебютният ѝ роман „Моят Свети Валентин“, който вече е преведен на над 30 езика, а правата за филмирането му са купени от Fox 2000. В момента в САЩ се прави екранизация и на вълнуващата трилогия „Делириум“, „Пандемониум“ и „Реквием“.

Допълнителна информация

Тегло 0.450 кг
Размери 14 × 21 × 2.5 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Делириум”