buk.bgstore@gmail.com

Дъщерята на меча – Стив Байн

Original price was: 17.00 лв..Current price is: 15.00 лв..

  • издателство: Сиела
  • година: 2014
  • страници: 520
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542815327

Изчерпан

Описание

„Дъщерята на меча” звучи така, както би звучал „Шогун” на Джеймс Клавел, ако беше кръстосан с епично фентъзи чрез детективски похвати.”

 Адъруеър Газет

„Увлекателният дебют на Байн представлява щателно проучена, изключително детайлна смесица от ърбън и историческо фентъзи, разположена в съвременно Токио… „

Пъблишърс Уикли

 

Най-добрата творба на западен писател, фокусираща се върху японската действителност, след „Шогун” на Джеймс Клавел.

Детектив сержант Марико Оширо води трудна битка срещу сексизма в токийската полиция.Прекарала по-голямата част от живота си в САЩ, нейният начин на мислене се различава от този на повечето японци. Чужденка в собствената си страна, Марико трябва да полага двойни усилия, за да се докаже като добър полицай. Рутинен случай, свързан с кражба, я сблъсква с безмилостен убиец от якудза и три древни магически меча, изковани от митичния майстор Иназума.

За неговите оръжия се носят легенди, че притежават магически свойства.  Който овладее меч на Иназума, може да издълбае своето място в историята, така че името му да се помни с векове.

Марико не вярва в легенди, нито в магия. Сега обаче се изправя пред сила, заплашваща да разтърси целия й свят.

Минало и настояще се преплитат, за да нарисуват ярка картина една страна, в която старите идеали се сблъскват с новите ценности под неоновите светлини на свръхмодерните мегаполиси. Страна, която е по-екзотична и невъзможна за възприемане от всяко традиционно фентъзи кралство.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дъщерята на меча – Стив Байн”