buk.bgstore@gmail.com

За фотографията

Сюзан Зонтаг

22.00 лв.

  • автор: Сюзан Зонтаг
  • издателство: Лист
  • превод: Христина Кочемидова, Юлиян Антонов
  • художник: Милена Вълнарова
  • година: 2024
  • страници: 256
  • корица: мека
  • ISBN: 9786197722185

Описание

„За фотографията“ е основополагащ и революционен труд в своята област. Критическото изследване на Сюзан Зонтаг поставя важни въпроси за моралните и естетическите проблеми, свързани с фотографското изкуство. Снимките са навсякъде около нас и тази „ненаситност на фотографското око“ е променила из основи връзката ни със света. Фотографиите имат силата да шокират, да идеализират или да съблазняват, те пораждат носталгия и служат като място на памет, а могат да бъдат използвани и за да ни изобличат или идентифицират.  В своите шест проникновени есета за фотографията Зонтаг изследва начините, по които използваме вездесъщите образи, за да постигнем чувство за реалност и авторитет в живота си.

Сюзан Зонтаг е родена в Манхатън през 1933 г. и следва в Чикагския, Харвардския и Оксфордския университет. Научно-публицистичните й произведения включват: „Срещу интерпретацията“, „За фотографията“, „Болестта като метафора“, „СПИН и неговите метафори“, „Да гледаши At the Same Time.  Тя е авторка и на шест романа, включително The Volcano Lover и In America, както и на сборници с разкази и няколко пиеси. Книгите ѝ са преведени на 32 езика. През 2001 г. творчеството й е отличено с Наградата на Йерусалим, а през 2003 г. получава Наградата за литература на Принца на Астурия и Наградата за мир на асоциацията на германските книгоиздатели и книгоразпространители.  Умира през декември 2004 г.

Допълнителна информация

Тегло 0.290 кг
Размери 13 × 20 × 2 см

Автор

Сюзан Зонтаг е родена в Манхатън през 1933 г. и следва в Чикагския, Харвардския и Оксфордския университет. Научно-публицистичните й произведения включват: „Срещу интерпретацията“, „За фотографията“, „Болестта като метафора“, „СПИН и неговите метафори“, „Да гледаши At the Same Time.  Тя е авторка и на шест романа, включително The Volcano Lover и In America, както и на сборници с разкази и няколко пиеси.

 

Книгите ѝ са преведени на 32 езика. През 2001 г. творчеството й е отличено с Наградата на Йерусалим, а през 2003 г. получава Наградата за литература на Принца на Астурия и Наградата за мир на асоциацията на германските книгоиздатели и книгоразпространители.  Умира през декември 2004 г.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “За фотографията”

Също може да ви хареса…