Изкуството на старата българска кухня
22.00 лв.
- съставител: Елена Кръстева
- издателство: Лист
- оформление: Милена Вълнарова
- година: 2018
- страници: 336
- корица: твърда
- ISBN: 9786197350289
Описание
„Конопида със сирене”, „Спаранги Louis XV” или „Омелета с домати” са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това.
„Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в пластовете и продуктите на XIX век и вадят оттам артефакти като рецепта за туршия от череши, съвети как да сварите говеждото по матроски начин, или някой и друг непознат съд за храна.”
Chef Андре Токев
Допълнителна информация
Тегло | 0.450 кг |
---|---|
Размери | 14 × 21 × 3 см |
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.