Истории от 90-те

16.90 лв.

  • съставител: Невена ДишлиеваКръстева
  • издателство: ICU
  • оформление: Люба Халева
  • година: 2019
  • страници: 280
  • корица: мека
  • ISBN: 9786197153552

Описание

“Истории от 90-те” – живот между носталгията и надеждата

“Така ни се случи, да бъдем млади за последен път през 90-те. Да минем през цялата им мизерия. И през цялото им възхитително усещане за свобода и общност. Там някъде имахме и загубихме жени и приятели, смисъл и надежда. Затова обичам това десетилетие, по селинджъровски, с любов и омерзение.”
Георги Господинов

Точно 30 години след рухването на Берлинската стена, издателство ICU ни предоставя възможността да прочетем един сборник, който е посветен на щурото десетилетие на 90-те в България. “Истории от 90-те” събира личните спомени и изживявания на двайсет и шестима автори, внимателно подбрани от преводачката и издателка Невена Дишлиева-Кръстева.

“Истории от 90-те” е финалната част от обичаната поредица тематични антологии на издателство ICU. След “Куфарът на брат ми” и “Бащите не си отиват” тази нова книга с 26 лични истории ще прерови спомените ви и ще ви върне към онова толкова динамично, всепоглъщащо и екстремно десетилетие.

Сборникът се радва на силен читателски интерес още преди официалното му излизане на пазара.

Светът не се интересуваше от нас и ние не се интересувахме от него.
Милена Делева

Своите „Истории от 90-те“ за сборника разказват Ангелина Александрова, Борис Ангелов, Борислав Лазаров, Велина Минкова, Веселин Златков, Веселина Седларска, Георги Господинов, Димитър Коцев-Шошо, Деляна Манева, Десислава Желева, Еми Барух, Ерол Ибрахимов, Зорница Христова, Ива Колева, Калояна Климентова, Капка Тодорова, Катя Атанасова, Марина Евгениева, Милена Делева, Мирослава Кацарова, Митко Новков, Наталия Делева, Петя Кокудева, Райчо Ангелов и Силвия Недкова. В сборника има и три кратки фоторазказа на създателя на агенция “Булфото” Евгени Димитров. А корицата е дело на Люба Халева.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Истории от 90-те“

Също може да ви хареса…