buk.bg@gmail.com

История на българите от Македония, том 1, част 2 – Българското национално възраждане в Македония, Мизия и Тракия

25.00 лв.

Откъс

Описание

Акад. проф. д-р Григор Велев  е автор на монографиите „Национализмът“, „Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм (Фунда­менти на комунизма, фашизма, националсоциализма)“, „Българският национализъм и неговото бъдеще“; „Българската национална кауза (1762–2012)“ и на шесттомника „История на българите от Македония“.

Текстовете на акад. Велев  се отличават с безкомпромисна вярност към историческата истина, постигната благодарение на работа с хиляди документи, спомени, биографии, научни изследвания… Авторът се отличава с многостранна информираност, задълбочено познаване на събитията, процесите, на житейския път и идеите на стотици ярки личности. Тези масиви от информация са вплетени в синтезиран, сполучливо структуриран разказ за историческите превратности, преживени от българския народ в драматични и жестоки времена.

Защо се залових с това обемно изследване?

•           Защото Македония е била и е неразделна част от българската историческа съдба.

•           Защото почти 2 500 000 българи в днешна България носят живеца и кръвната връзка с гражданите на днешна Вардарска и Егейска Македония.

•           Защото 7 500 000 българи, 1 100 000 вардарски българи и 250 000 егейски българи имат общ генетичен код.

•           Защото снагата и духът на нацията ни са разкъсани, а досегашният ни политически елит е безроден и чужд на националните ни идеали и на националната кауза.

С настоящето издание се цели да се даде достоен отговор на „създателите на македонската нация“, които не само фалшифицират исторически факти и събития от българската национална история, но и са се заели с физическото унищожаване на всяка следа, която напомня за България, за българската държава, българската култура и българската национална индентичност.
Акад. проф. д-р Григор Велев, Председател на Българската академия на науките и изкуствата

Допълнителна информация

Тегло 0.650 кг
Размери 18 × 25 × 2.5 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “История на българите от Македония, том 1, част 2 – Българското национално възраждане в Македония, Мизия и Тракия”

Също може да ви хареса…