buk.bg@gmail.com

Квартал „Зона обиколна“ – Весела Ляхова

13.90 лв.

  • издателство: Жанет45
  • редактор: Екатерина Йосифова
  • оформление: Кирил Златков
  • година: 2015
  • страници: 140
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191861576

Описание

Романът „Бежанци“ предизвика интереса на читателите с разработването за пръв път в българската литература на темата за обезбългаряването на Беломорието през ХХ век и за отродяването на компактни маси от българския народ. Творбата пресъздава един завършен свят, сложен, многолюден, изтъкан от противоречия, но логически обвързан и убедителен във внушенията си. Романът представи България на Европейския фестивал на първите новелисти в рамките на Международния панаир на книгата в Будапеща 2014 г. През 2013 и 2014 г. той бе номиниран за редица национални награди, отличен е с наградата „Х.Г. Данов“ на министерството на културата (2014) и с първа награда за художествена литература на Портал „Култура“ (2014) за осветляване на белите полета от близката ни история.

Възхитителна почтителност към историческия факт. Нищо не е черно и бяло… Авторката задава въпроси, върху които е крайно необходимо да се размишлява и дискутира.

Милена Златарова

 

Това усещане за автентичност на писането покорява тотално.

Виолета Тончева

 

Весела Ляхова проявява забележителен усет към различните пластове в българския език на равнището на сюжета, но и на равнището на авторския наратив.

Л. Димитров

 

Неудържимо е впечатлението за пластичност в рисунъка – все едно какво е пред очите на разказвача: пейзаж, градски интериор, диалог, детайл…

Цв. Ракьовски

 

Допълнителна информация

Тегло 0.215 кг
Размери 14 × 20 × 1.1 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Квартал „Зона обиколна“ – Весела Ляхова”