buk.bg@gmail.com

Култивиране на Душата

18.00 лв.

  • автор: Селим Айсел, Жослин Херц
  • издателство: Дафне Арт
  • превод от английски: Елена Зашева
  • година: 2016
  • страници: 180
  • корица: мека
  • ISBN: 9786199069202

Изчерпан

Описание

За нас е радост да ви представим издадената за първи път в България от Дафне Арт Център книга „Култивиране на Душата“ с автор Селим Айсел. Селим Айсел е основател на школа по Психоантропология, той преподава не само теория за Духовния Път, но и различни физически, психически и интелектуални практики. Неговите беседи се превръщат в структурирани учения по духовна психология. Ние като партньори и търсачи, които изучават Психоантропология в различни групи, искаме да споделим това знание с вас. В поредица от няколко статии ще ви запознаем с някои откъси от книгата преведена на български език, за да можете се докоснете до нея и да я усетите:

Защо? Как?

По време на житейския ни път всички ние се сблъскваме със страданието в най-различни форми и се изправяме пред редица фундаментални въпроси. Кои сме ние? Какъв е смисълът на нашето присъствие на земята? Какво е животът, какво е смъртта? Страданието е придружавало човека през цялото му съществуване и през вековете той е търсел „нещо“ отвъд себе си, това неназовимо нещо, носещо хиляди имена: Абсолютът, Истината…

От момента, в който човешкото същество реши да погледне навътре в себе си и се опита да разбере кой е той и кой може да бъде, въпросът, който следва е „Как?“.

За всеки човек, който искрено се пита следните въпроси: „Аз познавам ли себе си?“, „ Аз осъзнат ли съм за себе си?“, отговорът може да бъде само отрицателен. За да познаваме истински себе си е необходимо едно базово условие: ние трябва да признаем, че ние не познаваме себе си.

Търсенето на себе-познание и вътрешен растеж е най-ценния стремеж в човешкия живот. Около този набор от ценности и в неговата перспектива трябва да гравитират и да се организират останалите области на живота – семейство, работа и взаимовръзки.

Допълнителна информация

Тегло 0.220 кг
Размери 14 × 20 × 1 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Култивиране на Душата”