buk.bg@gmail.com

Към една планина в Тибет – Колин Таброн

16.00 лв.

Описание

новата си книга Колин Таброн пътува до Тибет и поема по пътя на поклонниците към Кайлаш – най-свещената планина на планетата, почитана от една пета от човечеството, но рядко посещавана от хора от западния свят. Будисти и индуисти от векове обикалят подножието й, но стръмните й склонове са неприкосновени и никой никога не се е изкачвал до върха й. Таброн осъществява тази експедиция малко след смъртта на майка си и трудният преход през скали, езера и далечни манастири е може би една от най-личните и поетични негови книги досега.

Колин Таброн е майстор на класическия пътепис и носител на наградата за пътепис „Томас Кук”. Първите му книги са посветени на Близкия изток – Дамаск, Ливан и Кипър. През 1982 г. той обикаля цяла Русия с раздрънкан „Морис Марина“ и следван на всяка крачка от КГБ. От тези ранни преживявания се раждат пътеписите му Among the Russians, Behind the Wall, The Lost Heart of Asia, In Siberia и „Сенки по Пътя на коприната”. Той е толкова отдаден на идеята да пътува в Русия и Китай, че учи руски и мандарин, за да може да разговаря с обикновените хора, които среща. През 2010 г. Колин Таброн стана президент на Кралското литературно дружество.

Колин Таброн - Сенки по пътя на копринатаКолин Таброн е признат специалист в пътеписния жанр. Първите му произведения са посветени на Близкия Изток – Дамаск, Ливан и Кипър.През 1982 пътешества за Съветския съюз и бива преследван от КГБ. От този ранен житейски опит се раждат първите му големи пътеписи, посветени на необятните територии и колоритните народи на Русия и на цяла Азия: „Сред руснаците“, „Отвъд стената“, „Изгубеното сърце на Азия“, „В Сибир“ и „Сенки по Пътя на коприната“.

Колин Таброт е носител на много награди както за пътеписи, така и за своите романи. Живее в Лондон.

Допълнителна информация

Тегло 0.320 кг
Размери 14.4 × 21 × 20 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Към една планина в Тибет – Колин Таброн”