buk.bg@gmail.com

Къщата на Халифа: Една година в Казабланка – Тахир Шах

14.85 лв.

издателство: Барака

година: 2012

страници: 348

корица: мека

ISBN: 9789549287110

Изчерпан

Описание

Прочутият писател-пътешественик Тахир Шах по невероятно забавен начин ни разказва как сбъдва своята екзотична мечта. Весела и едновременно с това трогателна история за преселването на неговото семейство от мрачния Лондон в окъпаната от слънце Казабланка, където ислямската традиция и африканският фолклор се преплитат и нищо не е толкова лесно, колкото ви се струва…
Тахир Шах влага всичките пари, които той и жена му Рачана имат, в полуразрушен замък, необитаем повече от 10 години, наречен „Дар Калифа“ – Къщата на халифа, намиращ се в бедняшки квартал.
В Мароко се смята, че необитаваната къща привлича джинове – невидими духове, неотменна част от ислямския свят. Абсолютната убеденост на всички мароканци в тяхното съществуване пречи невероятно много на всеки план – да спиш, да ремонтираш, да ядеш.
От екзорсизъм – сложен ритуал, включващ жертвоприношение на козел, до разправии със съседи-гангстери, които се опитват да откраднат имота му, на Шах му се налага да се справи с абсолютно нова култура и всичко, което тя води след себе си.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Къщата на Халифа: Една година в Казабланка – Тахир Шах”