Лабиринтът на порастването

17.00 лв.

откъс

  • автор: Лиса Дамур
  • издателство: Изток-Запад
  • превод от английски: Детелина Иванова
  • година: 2019
  • страници: 304
  • корица: мека
  • ISBN: 9786190104032

Описание

Малко ситуации в живота са по-трудни за справяне от подрастващ  син или дъщеря по време на опитите им да се освободят.
Ана Фройд 

 За много родители тийнейджърският период на децата им се превръща във влакче на ужасите. Като че някой внезапно е подменил детето им с някакво абсолютно непознато, непредсказуемо и често неприятно същество, с което не могат да намерят общ език. Често отношенията ескалират до такава степен, че в отчаяние се питаме: Къде сбъркахме?

Оказва се, че просто не сме наясно какво точно се случва през този бурен период на съзряването на децата ни. Не знаем кое е нормално и кое е повод за тревога. Нуждаем се от ново разбиране и нов начин за общуване с нашите тийнейджърки, ако не искаме да загубим връзката помежду си.

В този пътеводител за родители и дъщери д-р Дамур черпи от десетилетния си опит като психотерапевт, за да разкрие седемте прехода на развитието на момичетата към зрелостта. Това включва раздялата с детството, бунта срещу родителския авторитет, обуздаването на емоциите, навлизането в света на романтиката, грижите за себе си… Като описва реалистични сценарии и предоставя съвети за конструктивно общуване, книгата дава отговори на множество родителски въпроси. Когато родителите познават мотивацията на дъщеря си, те могат да израстват заедно с нея и да се наслаждават на предизвикателството да отгледат здрава и щастлива млада жена.

Лиса Дамур е психолог и автор на два бестселъра на „Ню Йорк таймс“, както и на множество академични доклади, глави и книги, свързани с образованието и детското развитие.

Д-р Дамур е редовен сътрудник на „Си Би Ес Нюз“ и старши съветник на Центъра за детски изследвания в Кейс Уестърн Ризърв Юнивърсити. Поддържа и частна психотерапевтична практика, консултира и е лектор в международни конференции и служи като изпълнителен директор на Центъра за изследвания на момичетата на училище Лоръл.

Д-р Дамур получава бакалавърската си степен от университета в Йейл и докторска степен от университета в Мичиган. Родом от Денвър, д-р Дамур сега живее в Шейкърс, Охайо, със съпруга си и с две дъщери.

Допълнителна информация

Тегло 0.380 kg
Размери 14 × 21.5 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Лабиринтът на порастването“

Също може да ви хареса…