buk.bgstore@gmail.com

Любовта на 35-годишната жена – Калин Терзийски

16.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2010
  • страници: 160
  • корица: мека
  • ISBN: 978 954 491 641 1

Изчерпан

Описание

„Любовта на 35 годишната жена” е новият сборник с разкази на Калин  Терзийски. Нещата, влезли в него, са писани в един доста дълъг период – от 2000 до 2009-та. През този период авторът преминава дълъг път и сменя много различни житейски състояния: лекар-психиатър, сценарист на телевизионни предавания, журналист, безработен от трудовата борса, поет-отшелник, алкохолик и наркоман, редактор в списание, страстен въздържател и вдъхновен планинар, български писател. Сега Калин Терзийски е на 40.
„Любовта на 35 годишната жена”  е третият сборник разкази на автора, излиза шест месеца след дебютния му роман, носещ името „Алкохол”.
Разказите са посветени на великата борба на човека със самотата и  отчаянието. Според автора само в драстични ситуации човекът достига до големите истини. А драстични са всички ситуации от нашия живот.
Героите са жени и мъже от нашето време. Те понякога успяват, но по-често се провалят. Въпреки това, те запазват достойнството си, което е единствената победа, достъпна за човека в земния му живот. Това всъщност е и основното послание на автора: „Животът не е задължително щастлив, не – той по-скоро е една сурова драма, но в нея Човекът е герой, и то какъв! Такъв, че понякога плачем, когато го погледнем тайно отстрани, а понякога тъжно и замислено се смеем.”
Книгата може да бъде определена като сурова. По това тя много точно наподобява живота.

„…Имам една приятелка, която навърши 35 преди около половин година. Не е омъжена, живее в неголям, тих, чист апартамент в един от най-смахнатите квартали на София. Живее сама – като женска богомолка, като хелиев атом, реещ се в Космоса, или по-скоро – като обикновена стара мома.
Не изпитвам никакви угризения да го преразкажа така, както ми го разказа моята приятелка.”

„В разказа „Любовта на 35-годишната жена“ през женския поглед на първо четене един човек е поставен в немилостивата ситуация да е на 35 години и да е жена, а отчаянието му го разбива в стената на чуждите драми. Оказва се, че в света сме самички и никой не е дошъл да ни погали по коляното, защото сме паднали и ни боли, а защото това е потребно на него самия.“

Целия отзив можете да видите в изданието аctualno.com

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Любовта на 35-годишната жена – Калин Терзийски”