buk.bgstore@gmail.com

Малката Божана в нощта на чудесата – Божана Апостолова

12.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2012
  • страници: 68
  • корица: твърда
  • ISBN: 9789544917760

Описание

Много увлекателна и размечтаваща приказка. Хем има приключения (и кодош), хем има поука. Хем е на пъстрия език на днешните деца, хем им дава възможност да се запознаят и с много думи, които по друг начин – освен през литературата – няма как да научат.
Марин Бодаков

Малката Божана напуска тайно леглото си през нощта и полита над света на възрастните, за да достигне чрез крилете на въображението до свои тайни светове. Приказка, написана на един омагьосващ език, разсмиваща с щурите разговори на героите си, като авторката нито за миг не забравя да бъде внимателна към възприятията на по-малките си читатели. Какво пък, притрябвали са ни скучните заръки на порасналите, детството е по-мъдро.
Мария Калинова

Приказката е великолепна! Отваря и врата към фантастични светове, и апетит за четене, което ми се струва най-важно. Езикът, през който мисли и говори малката Божана, е напълно неподправен, заразителен, сякаш чуваш гласът ̀̀и да звънти и да се рее в пространството… Тук иронията и сериозното са така неразчленимо и завладяващо свързани, че правят приказката философска и вълнуваща не само децата!
Камелия Спасова  

Приказката е прекрасна, дано да се намери адекватен художник…  А Божана Апостолова е вълшебница, която живее в замък, скрит сред пловдивските тепета, заедно с костенурка и две котки!
Миглена Николчина

Откъс

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Малката Божана в нощта на чудесата – Божана Апостолова”