buk.bg@gmail.com

Между стените – Филип Маркулиев

13.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2014
  • страници: 160
  • корица: мека
  • ISBN: 978 619 186 048 7

Описание

Филип Маркулиев е своеобразен натуралист. Той описва социалната джунгла, в каквато се превърна българското общество, в груб, но адекватен и майсторски проведен стил. Точно този добре овладян стил прави разказите му увлекателни за четене, макар и оставящи горчив привкус. Но ако неговият поглед към живота е немилостив, то е и защото той има смелостта да погледне там, където естетстващият литературен истаблишмънт не смее и да си помисли да погледне. Ето това наричаме „нова вълна“ в литературата впрочем.

Ани Илков

В „Между стените“ има от писането на Ървин Уелш – мрачно, социално, нарочно грубо. Талантът на Филип Маркулиев личи в отделни фрази, наблюдения, състояния.

Георги Господинов

В дебюта на Филип Маркулиев се усеща „нещотo“ „извън стените“: има хоризонт, има насъбран прашец от градините на живота. Има и умения за преработване на събраното. Още щипка мярка – и е готов!

Георги Мишев

„Между стените“ не е книга за хора със слаби сърца и изтънчени нрави. […] В нея блика брутална сила и грубост, която опиянява с невъзможността да й устоиш. От първата до последната страница.“

Флорика Велева за lira.bg, 28.07.2014

„Между стените“ от Филип Маркулиев (ревю)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Между стените – Филип Маркулиев”