buk.bgstore@gmail.com

Метро 2033

16.90 лв.

  • автор: Дмитрий Глуховски
  • издателство: Сиела
  • превод от руски: Васил Велчев
  • оформление: Живко Петров
  • година: 2016
  • страници: 592
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542822127

Описание

Годината е 2033. Целият свят е в руини. Човечеството е почти напълно унищожено. Москва се е превърнала в град-призрак, отровен от радиацията и населен с чудовища. Малцината оцелели хора се крият в московското метро – най-голямото противоатомно бомбоубежище в света. Неговите станции са се превърнали в градове-държави, а в тунелите цари мрак и властва ужасът. На Артьом, жител на станция „ВДНХ”, му предстои да премине през цялото метро, за да спаси от зловеща опасност своята станция, а може би и всички.
Хорър фантастика, чист екшън, ярка комбинация между философия и социална критика или дори политическа гротеска – няма еднозначно определение за тази книга. Ясно е едно: „Метро 2033” поставя началото на поредица без аналог, която вече години наред впечатлява читателите по целия свят.
С „Метро 2033” и неговите продължения „Метро 2034” и „Метро 2035”, както и с мащабния опус „Бъдеще”, Дмитрий Глуховски утвърди култовия си статус на един от най-добрите световни фантастични автори.

За своите 28 години Дмитрий Глуховски е успял да учи в Израел, да поживее една година в Германия и три във Франция. Работи за „Радио России”, за телевизионната компания „Дойче Веле”, за каналите „Евронюз” и „Russia Today”, бил е член на Кремълския пул. Бил е военен кореспондент в Абхазия и Израел, в град Кириат-Шмон, върху който се стоварват 80 процента от ударите на „Хизбула”. Част от митологията за него са подозренията на колегите му от „Евронюз”, че е шпионин, защото просто „не може млад човек на 23 години да знае пет езика и да не работи в разузнаването”. Част от плановете му е да прекоси нощем с дрезина московското метро в търсене на тайнствен подземен живот. Част от въпросите в главата му са как би живял светът след глобална катастрофа и какво ще стане с модела на обществено поведение, след като обществото ни изчезне.
Дебютът му като писател е с антиутопичния роман „МЕТРО -2033”, за който получава литературната награда ЕВРОКОН 2007: Копенхаген, Дания .
Това е една от най-продаваните книги, по мотиви от нея е създадена компютърна игра и се подготвя игрален филм. В момента пише „Метро-2034”.

Допълнителна информация

Тегло 0.460 кг
Размери 14.5 × 21 × 3 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Метро 2033”