buk.bgstore@gmail.com

Мистериите на Флавия де Лус: Номерът с въжето – Алън Брадли

Original price was: 12.95 лв..Current price is: 8.00 лв..

издателство: AMG Publishing

година: 2012

страници: 368

корица: мека

ISBN: 9789549696424

Изчерпан

Описание

Алън Брадли – авторът на „Мистериите на Флавия” – удостоената с най-много награди за дебют поредица, се завръща с нова великолепна история за малката повелителка на отровите. „Номерът с въжето” е история в духа на класическите криминални романи, в която развръзката като че ли периодично се люлее пред погледа на читателя, но така и не стига до него до финалните страници. Книгата е изпълнена с хумор и ирония, на едни места е зловеща, на други – смешна, написана е интелигентно и с мярка, и се отличава с живо повествование и невероятно ярка главна героиня. Не е никак чудно тогава защо популярността на Флавия не спира да нараства – както сред по-възрастните читатели, така и сред децата.

Флавия де Лус – необичайно умното за възрастта си момиче, омагьосано от химията и гений в разплитането на криминални случаи, мисли, че повече няма да й се налага да се изявява като детектив. Скоро обаче провинциалното спокойствие в селцето Бишъпс Лейси отново е нарушено, когато представлението на пътуващ куклен театър внезапно завършва с убийство… Кой би могъл да има мотив да го извърши? Дали лудата жена, бродеща из горите в околността, знае нещо? Или пък чаровната, но доста нестабилна асистентка на кукловода е замесена в престъплението? Всички следи неизменно водят до една съмнителна смърт в миналото – случай, който местната полиция явно не може да разреши… без помощта на Флавия.
Дали обаче желанието на главната героиня да достигне опасно близо до човека, който дърпа конците в този танц на смъртта, няма да затегне примката около собствената й шия?

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мистериите на Флавия де Лус: Номерът с въжето – Алън Брадли”