buk.bg@gmail.com

Мистериите на Флавия де Лус: Червена херинга без горчица – Алън Брадли

Original price was: 13.95 лв..Current price is: 7.00 лв..

издателство: AMG Publishing

година: 2012

страници: 400

корица: мека

ISBN: 9789549696486

Изчерпан

Описание

Този път малката чаровница Флавия, отдавна влязла в ролята на находчив детектив, посещава гостуващ панаир в Бишъпс Лейси. Тя влиза в шатрата на една циганка, за да надникне в бъдещето си… или може би в миналото, което й поставя толкова въпроси, свързани с изчезването и смъртта на майка й…
– Плашиш ме – каза циганката. – Досега не съм виждала кристалната топка изпълнена с толкова мрак.Тя обви кълбото с ръце, сякаш да защити очите ми от страхотиите, плуващи в тъмните му дълбини. Пръстите й стиснаха стъклото и аз изпитах чувството, че в гърлото ми се стича леденостудена вода.
Ден по-късно Флавия вече има нов случай за разгадаване – циганката е нападната във фургона си и сега лежи в безсъзнание в болницата, а за момичето остава възможността да събере колкото е възможно повече улики, без полицията да разбере за действията й. Търсенето обаче я довежда до нови мистерии – изчезнало дете и труп на мъж, висящ от тризъбеца на издигащата се в имението Бъкшоу статуя на Посейдон.

“Червена херинга без горчица” продължава традицията на превърналите се в запазена марка на Брадли класически криминален стил, черен хумор и находчивост на Флавия, като същевременно изненадва читателя с ново неразгадаемо престъпление, с което най-малката от фамилията Де Лус без колебание се захваща. Книгата разсмива с необичайното чувство за хумор на главната героиня, но без и за момент да отпуска захвата на неизвестното, сграбчил вниманието на читателя.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мистериите на Флавия де Лус: Червена херинга без горчица – Алън Брадли”