buk.bgstore@gmail.com

Момичетата

14.95 лв.

  • автор: Ема Клайн
  • издателство: Хермес
  • година: 2016
  • страници: 304
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542616191

Описание

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Сънди Таймс“, преведен на 34 езика. Прототип на Ръсел е серийният убиец Чарлз Менсън, отговорен за едни от най-кървавите престъпления в американската история.

На четиринайсет години Иви копнее да бъде забелязана. Тя е внучка на известна холивудска актриса, но не притежава нейния чар. Родителите й се развеждат и Иви остава при майка си и мечтае за приключения.

Всичко се променя, когато вижда момичетата. Несресаните коси, мръсните рокли и евтините им пръстени правят впечатление. Иви не може да откъсне поглед от едно от тях – Сюзън, което излъчва невъзмутимост и сила. Тя го последва и разбира, че момичетата живеят в комуна в ранчо извън града. Те боготворят харизматичния си водач Ръсел и са готови да изпълнят всяко негово желание. Той е създал нов вид общество, в което материалното няма никаква стойност. Младата и неопитна Иви отчаяно иска да бъде приета в него. Но дали може да има доверие на Ръсел, който страда от мания за величие?

Иви все повече се отдалечава от майка си и се привързва към Сюзън. Тя обаче е напът да извърши невъобразимо насилие, което ще бележи живота и на двете…

Ема Клайн е родена и  израства в Калифорния, едно от шестте деца в семейството на собственици на винарна. Завършва История на изкуството в Колумбийския университет. Отказва се от актьорска кариера, въпреки че като дете участва в два филма, заради неподходящите роли, които й предлагат. Започва да пише още в колежа, през 2014 г. спечелва наградата „Плимптън“ на списание „Парис ревю“ за обещаващ млад автор, след това работи за списание „Ню Йоркър“.

Ема написва дебютния си роман „Момичетата“ едва на двадесет и пет (през 2014 г.) и световният му успех светкавично я изстрелва на върха. Според слуховете в издателските среди „Рандъм Хаус“ купува правата за „Момичетата“ срещу внушителната сума от 2 милиона долара и подписва договор с авторката за още две книги. Правата за филмова адаптация на романа са продадени на известния холивудски продуцент Скот Рудин.

„Момичетата“ се превръща в бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Сънди Таймс“, преведен на 34 езика, а Ема Клайн в многообещаващия нов глас на съвременната американска литература.

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг
Размери 13 × 20 × 2.3 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Момичетата”