buk.bg@gmail.com

Мрежа

Макс Сеек

22.00 лв.

  • автор: Макс Сеек
  • издателство: Емас
  • превод: Максим Стоев
  • редактор: Цвета Германова
  • оформление: Живко Петров
  • година: 2022
  • страници: 456
  • корица: мека
  • ISBN: 9789543575640

Описание

С „Ловци на вещициМакс Сеек стана първият финландски писател в бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“ от десетилетия насам. Правата върху заплетения трилър вече са продадени в повече от 40 страни, а в Холивуд се работи по адаптирането му в телевизионен сериал. „След като прочетат книгата, читателите ще очакват с вълнение какво още ще напише Сеек“, заявяват от „Пъблишърс Уикли“. Чакането приключи – „Мрежа“ е напрегнатият втори случай на Йесика Ниеми, който надхвърля всички очаквания.

В полицията постъпват сигнали за изчезването на двама успешни инфлуенсъри с десетки хиляди последователи – Лиса Ямамото и Ясон Нервандер. В един и същи ден. Двамата са се познавали добре и дори за кратко са имали интимна връзка. Кариерата на Лиса в социалните мрежи е във възход, а звездата на Нервандер залязва. За последно младата жена е публикувала в Инстаграм странна снимка – морски фар върху заледен скалист бряг, а под снимката се чете злокобно стихотворение, описващо жестоко убийство. Огледът на дома ѝ разкрива, че изчезналата е била почитателка на манга.
В същото време на морския бряг, недалече от фара, запечатан на снимката, изплува трупът на двайсет и две годишна украинка, облечена като героиня от манга. А на рамото ѝ се откриват причудливи прогорени знаци, които специалистите определят като белези от камбо церемония – ритуал на южноамериканските индианци със секрет от местна жаба, представян на запад като средство за прочистване на организма и замъгляващ съзнанието.
Манга и камбо, изчезнала инфлуенсърка – на пръв поглед нямащи нищо общо факти, ако украинката не приличаше поразително на жена от картина в дома на изчезналата Лиса…

Криминален инспектор Йесика Ниеми поема разследването и попада по следите на мащабна, безскрупулна тайна мрежа, която комуникира посредством публикации в Инстаграм. Но какво целят нейните последователи и кой дърпа конците? Докато Йесика се надпреварва с времето, за да разкрие случая, сянката на миналото надвисва все по-застрашително над нея и заплашва да я съсипе психически.

Допълнителна информация

Тегло 0.360 кг
Размери 13 × 20 × 3.5 см

Автор

Макс Сеек е роден през 1985 г. в Хелзинки, Финландия. Занимава се с маркетинг и продажби, но през последните няколко години изцяло се отдава на любовта си към писането. Обича да се впуска в проучвания на факти и история и да чете норвежки криминални романи, а книгите си пише, докато слуша филмова музика.

Макс пише на фински – родния му език. Освен като автор, той работи и като сценарист и продуцент. Към момента правата за книгите му са продадени в над 40 държави. Интересен факт е, че докато създава своите истории на хартия, той си представя как биха изглеждали на големия екран.

В момента Макс Сеек живее с жена си и с двете им деца в град Еспоо в района на Хелзинки.

Макс Сеек е носител на престижната награда „Стъклен ключ“ за скандинавски криминален роман на годината за третата книга от поредицата за Йесика Ниеми. А през 2019 г. „Ловци на вещици“, първата част в поредицата, печели наградата на Storytel Финландия за най-добра криминална аудиокнига.

откъс

Мрежа – Макс Сеек :

:

:

:

:

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мрежа”

Също може да ви хареса…