buk.bgstore@gmail.com

На лунна светлина

Дийн Кунц

24.90 лв.

  • автор: Дийн Кунц
  • издателство: Изток-Запад
  • Поредица Magica
  • превод от английски: Венера Атанасова
  • година: 2024
  • страници: 416
  • корица: мека
  • ISBN: 9786190113393

Описание

Когато Дилън О’Конър и неговият брат аутист Шепърд спират да пренощуват в мотел на междущатската магистрала, всичко, което младият художник иска, е да се наспи добре. Ала час по-късно той се събужда вързан, със запушена уста и инжектиран с мистериозна течност от лекар лунатик, който твърди, че Дилън ще бъде носител на „делото на живота му“.

Комикът Джилиан Джаксън пътува към поредния долнопробен клуб в компанията на любимото си растение Фред. Но нейните планове за слава се променят драматично, когато тя също става жертва на ексцентричния „лекар“.

Той предупреждава жертвите си, че е преследван и че те също са мишени. Ако ги хванат, ще ги убият.

И Дилън, и Джилиън са скептични. Ала не след дълго започват да се чудят дали лудият наистина е луд…

Кунц е не само господар на най-мрачните ни сънища, но и литературен фокусник.
Таймс

Читателите ще разгръщат трескаво страниците чак до финала.
Денвър Пост

Допълнителна информация

Тегло 0.530 кг
Размери 14 × 21 × 3.7 см

Автор

Дийн Кунц

Дийн Кунц е автор на десетки бестселъри, четиринадесет от които са били на първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Сп. „Ролинг Стоун“ го нарича „най-популярния автор на трилъри в Америка“, а книгите му са публикувани на тридесет и осем езика и са продадени в над петстотин милиона копия по целия свят.

откъс

На лунна светлина – Дийн Кунц Малко преди да бъде повален с един удар и да бъде вързан за стол, преди да бъде инжектиран против волята му с неизвестно вещество и преди да открие, че светът е изключително мистериозен по начин, който никога не си беше представял, Дилън О’Конър излезе от мотелската си стая и пресече магистралата, за да стигне до ярко осветен ресторант за бързо хранене, за да купи чийзбургери, пържени картофки, мини пайове с ябълков пълнеж и ванилов млечен шейк. Изтеклият ден лежеше заровен в земята, в асфалта. Невидим, но осезаем, неговият призрак витаеше в аризонската нощ: горещ дух, който се издигаше лениво от всяка педя земя, която Дилън пресичаше. Тук, в края на града, който обслужваше пътниците от близката междущатска магистрала, огромни светещи рекламни табели се бореха за клиенти. Въпреки тази ярка битка обаче от хоризонт до хоризонт сияеше внушително море от звезди, защото въздухът беше чист и сух. Насочената на запад луна, кръгла като корабен щурвал, плаваше през звездния океан. Необятността горе изглеждаше чиста и пълна с обещания, но светът на нивото на земята имаше прашен и уморен вид. Вместо да бъде сресвана от един вятър, нощта беше сплитана от много бризове, всеки със собствен шепот и уникален аромат. Когато Дилън се приближи до ресторанта, въздухът, миришещ на пустинни…още

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “На лунна светлина”

Също може да ви хареса…