buk.bg@gmail.com

Норвежка морска кухня – Иван Звездев

10.00 лв.

  • издателство: Ентусиаст
  • година: 2015
  • страници: 104
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191641666

Описание

Семпла, ароматна и вкусна – такава е норвежката храна. За тази непозната за нас кулинарна нация може да се пише много, защото през последните години именно норвежките майстор-готвачи са сред шампионите на най-престижните готварски форуми. И това не е случайно – те използват стари изпитани рецепти и „бабини“ методи на готвене, съчетавайки ги с „новите“ за Европа подправки и продукти, за да създадат почти съвършения вкус на ястията си. Вероятно заради суровия климат местните хора са се научили с малкото налични природни храни да готвят вкусно и здравословно.
Днес, когато наблягаме на морската храна като естествен елемент от рационалното хранене, можем да научим много от жителите на тази впечатляваща северна страна. В книгата ви предлагам част от рибните специалитети на Норвегия, за да можем да обогатим нашето родно меню с нови вкусове.
Добър апетит!
Иван Звездев
За Иван Звездев
Иван Звездев е български готвач и шоумен, известен с кулинарното си предаване „Бон Апети”.  Успеха на своите умения в кухнята дължи на дългогодишната си практика в Аржентина. Заедно със своя екип, Звездев обикаля цяла България в изучаване на народната ни кухня. През 2009г. започва второ кулинарно предаване „В кухнята на Звездев”, в което въвежда зрителите в своя дом.
Автор е на поредица книги за кулинарията, които служат като кратки наръчници в кухнята.
Сега, със съдействието на Посолство на Кралство Норвегия в България, Звездев представя на своите читатели най-интересните морски ястия, които са традиционни за северния народ.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Норвежка морска кухня – Иван Звездев”