Около Исландия за 14 дни

1400 километра по Път номер 1

19.00 лв.

Описание

Приключенията на един българин с велосипед в дома на Северния вятър.

Това е история за едно пътешествие, което ще ви срещне с хората, природата и красотата на малко позната у нас страна – Исландия. Ще ви покаже мечтата на един човек и смелостта му да я осъществи. 

Редовете в тази книга ще ви усмихнат, натъжат, мотивират или изненадат, но няма да ви оставят да скучаете. 

За да ни разкаже своето приключение пътешественикът Крум Крумов прави обиколка на Исландия по популярния маршрут Ринг Роуд или Път номер 1 за невъoбразимите 14 дни. Тръгва от Кефлавик на 15 юли, 2017 г. и след като кара 1400 км, след две седмици се връща отново на изходната си точка. 

Преживейте това пътешествие на границата с невъзможното, заедно с Крум и всички участници в него.

Прекарах в Исландия едва шестнайсет дни, но това ми е достатъчно, за да се убедя, че дори да бяха шестнайсет години, не бих могъл да си помисля дори за миг, че я познавам. Защото от малкото, което научих непосредствено от нея, а не за нея, разбрах, че Исландия е непредвидима, винаги е била и такава трябва да остане. Исландия не е богата държава, нито уникален остров, нито има умопомрачителна природа, Исландия е състояние на ума и съвсем съзнателно, без да прекалявам и без да съм изгубил разсъдъка си, мога да кажа, че Исландия е вълшебна страна. Наяве.

Приключенията на един
българин с велосипед в дома на Северния вятър

За кого е направена пейката посред една северна река и какво са причинили изригванията на най-известния исландски вулкан. Какъв е цветът на леда и колко шоколада са позволени на ръба на изтощението.

    Тази книга ще ви „отвее перчема” с исландския си вятър, със спиращите дъха гледки, с философията на Пътя и напомнянето, че елегантната простота често е най-доброто житейско решение. Защото всяко пътуване е връщане към себе си.

Пътешественикът, триатлонист и преводач Крум Крумов преминава Ринг Роуд на велосипед за немислимите 14 дни.

Изживейте това пътуване на ръба на невъзможното и Исландия ще остане в сърцето ви.

Ина Иванова, писател

Допълнителна информация

Тегло 0.400 kg
Размери 14 × 21 cm

Автор

Крум Крумов е роден през 1981 г. в Тополовград. 

Автор на свободна практика, преводач, пътешественик и приключенец. 

Завършил е Спортно училище в Хасково с профил „футбол“, а след това учи Славянска филология с полски език в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Туризъм в Лодзкия университет в Лодз, Полша, където живее от 12 години.

Бивш кореспондент на БНР, програма „Артефир“ за Полша. Инициатор на първия български фестивал в град Лодз, Полша „Дни на България в Лодз“.

Любител на индивидуалните спортове на дълги разстояния – бягане, колоездене, триатлон, 4 x Ironman 70.3 и Ironman finisher.

Изминал е 2000 км с колело през Алпите от Полша до Италия, а друго приключение го отвежда от родния Тополовград до мистичните маршрути на Атон в Света гора.

Последният му проект е благотворително пътуване с велосипед от Созопол до Сантяго де Компостела по европейските пътища – „Камино де Сантяго“ – 4500 км. за 30 дни, септември 2019 година.

Откъс

Около Исландия за 14 дни

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Около Исландия за 14 дни“

Също може да ви хареса…