buk.bg@gmail.com

Омраза

Макс Сеек

23.00 лв.

  • автор: Макс Сеек
  • издателство: Емас
  • превод: Емилия Ничева-Карастойчева
  • редактор: Цвета Германова
  • оформление: Живко Петров
  • година: 2023
  • страници: 408
  • корица: мека
  • ISBN: 9789543576159

Описание

Награда „Стъклен ключ“ за най-добър скандинавски
криминален роман на 2023 г.

С „Ловци на вещици“, първият случай на полицайката Йесика Ниеми, Макс Сеек стана първият финландски писател в бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“ от десетилетия насам. Правата върху заплетения трилър вече са продадени в повече от 40 страни, а в Холивуд се работи по адаптирането му в телевизионен сериал. Сега Сеек ни поднася „Омраза“ – третата част от пристрастяващата си поредица.

Виден бизнесмен е брутално убит в апартамента си в Хелзинки, липсват следи от взлом. Полицията обаче не е изненадана от смъртта му – компанията на богаташа наскоро е станала виновник за уволнението на хиляди служители, което му е спечелило многобройни врагове и лавина от смъртни заплахи.
На пръв поглед случаят изглежда като опит за възмездие, но яснотата на мотивите бързо се размива, защото извършителят е оставил „загадки“ за разследващите – пъзел от 2000 парчета с букви на обратната страна и снимка на жертвата с двама мъже, чиито лица са заличени. От полицията си дават сметка, че убиецът си е поставил повече от една цел. Кои са мъжете без лица и защо следователите не успяват да ги идентифицират? Следващите жертви ли са, или истината е дори по-зловеща?
След последния случай, при който едва не загубва живота си, Йесика Ниеми си е взела почивка от полицейската работа и се бори с демоните на миналото. В нейно отсъствие полицейският ѝ партньор Юсуф оглавява разследването на убийството на бизнесмена, но колкото повече ужасяващи истини излизат наяве, толкова по-невъзможно е за Йесика да стои настрана от случая. Опасността, дебнеща над нея и Юсуф от самото начало, се е притаила в сенките и изчаква перфектния момент, за да ги връхлети с пълна сила…

Автор

Макс Сеек е роден през 1985 г. в Хелзинки, Финландия. Занимава се с маркетинг и продажби, но през последните няколко години изцяло се отдава на любовта си към писането. Обича да се впуска в проучвания на факти и история и да чете норвежки криминални романи, а книгите си пише, докато слуша филмова музика.

Макс пише на фински – родния му език. Освен като автор, той работи и като сценарист и продуцент. Към момента правата за книгите му са продадени в над 40 държави. Интересен факт е, че докато създава своите истории на хартия, той си представя как биха изглеждали на големия екран.

В момента Макс Сеек живее с жена си и с двете им деца в град Еспоо в района на Хелзинки.

Макс Сеек е носител на престижната награда „Стъклен ключ“ за скандинавски криминален роман на годината за третата книга от поредицата за Йесика Ниеми. А през 2019 г. „Ловци на вещици“, първата част в поредицата, печели наградата на Storytel Финландия за най-добра криминална аудиокнига.

откъс

Омраза – Макс Сеек :

:

:

:

:

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Омраза”

Също може да ви хареса…