buk.bgstore@gmail.com

Опасният архив на богомилите – Христо Буковски

15.00 лв.

  • издателство: Сиела
  • година: 2013
  • страници: 392
  • корица: мека
  • ISBN: 978954281316

Описание

Своеобразен пътеводител за сакралните места по българските  земи е новата книга на Христо Буковски Опасният архив на богомилите.

В книгата увлекателно се описват всички известни (но никъде

по такъв начин събрани заедно) подробности за тайнствата, извършвани в загробените светилища, от които излязоха удивителни следи към зората на европейската цивилизация. Авторът проследява как древни вярвания, езотерични символи, жречески пособия, обреди и елементи от богослужебната практика преминават в последвалите ги школи и учения, като занимателно разкрива интегралната история на мистериите от далечното минало до днес.

През наситените с любопитни подробности разкази за легендарни чудотворства на митични, библейски и исторически герои тече истинско разследване какво са опитвали да прикрият мисионерите на църковния клир, когато яростно са разбивали прастарите светилища. Прехвърлят се както споменавани, така и непроизнасяни никога хипотези какви дела биха могли да обслужват праисторическите свещени градежи, че не бивало да оцелеят дори като спомен за корените на религиозността.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Опасният архив на богомилите – Христо Буковски”