Отвратителни рими

12.00 лв.

откъс

  • автор: Роалд Дал
  • издателство: Ентусиаст
  • превод: Катя Перчинкова
  • илюстрации: Куентин Блейк
  • година: 2019
  • страници: 72
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191643080

Описание

Мислите, че знаете тази приказка добре. Но грешите. Истинската ще ви потресе.

Роалд ДалРоалд Дал е британски писател-хуморист от норвежки произход, известен с късите си разкази с неочакван край и произведенията си за деца.

 Женен е за американската актриса Патриша Нийл от 1953 до 1983 г., с която имат пет деца. Две от тях умират при трагични обстоятелства. Автор е на книги за деца като „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Вещиците“,„ГДВ“, „Вълшебният пръст“, „Семейство Тъпашки“„Фантастичният господин Фокс“„Дани – шампион на света“, „Костенурке, костенурке“, а също и за възрастни – на романа „Моят чичо Осуалд“, „Разкази с неочакван край“ и др. Писателят е един от най-четените и превеждани автори в световен мащаб. Книгите му печелят редица награди, а много от произведенията му са филмирани.

 Роалд Дал умира на 74-годишна възраст, през 1990 г., от рядка болест, наподобяваща левкемия.  За мото на своя живот писателят избира: „Моята свещ гори и от двата края и едва ли ще изкара до края на нощта. Но на моите зложелатели и на приятелите ми тя дава прекрасна светлина“. В негова чест са създадени фондация и музей на името на автора. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.

Десет процента от авторското възнаграждение от продажбата на всички книги на Роалд Дал се даряват на фондация „Роалд Дал“, която подпомага специализирани детски клиники и благотворителни организации във Великобритания, които се грижат за деца, болни от епилепсия, заболявания на кръвта и с мозъчни травми.

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg
Размери 13 × 20 × 1 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Отвратителни рими“

Също може да ви хареса…