buk.bgstore@gmail.com

Отива една жена при лекаря – Рей Клуун

15.99 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2009
  • страници: 352
  • корица: мека
  • ISBN: 9789544915407

Изчерпан

Описание

„Отива една жена при лекаря“ печели популярността си и продължава да има успех изключително благодарение на разпространението на мълвата. След публикуването й продажбите непрестанно се увеличават – вместо да намаляват, както е обичайно. По подобен начин в Холандия се приемат книгите на Коелю, но това е първата холандска книга, която има подобен успех. Публикуван за пръв път от издателство Podium в Холандия, романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Героите на романа Стейн и Кармен са модерна двойка – те са млади, здрави, богати и със собствен бизнес, горди родители на едногодишната Луна. Не им липсват пари и приятели, живеят като богове в Амстердам. До момента в който на Кармен й откриват рак. От истински купон животът им се превръща в непрестанно висене по доктори и болници. Докато красивата и изпълнена с оптимизъм Кармен се подлага на химиотерапия и облъчване, хедонистът Стейн се потапя в удоволствията на нощния живот и жените на Амстердам.
„Отива една жена при лекаря” е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност. С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му. С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти. В същото време „Отива една жена при лекаря” е сам по себе си една ода за любовта. Този роман ще накара всеки да пролее реки от сълзи, но в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.

Книгата има сайт, който си струва да видите:

http://otivaednazhena.com

Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.
Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като и в момента продължава да е номер едно. „Отива една жена при лекаря” се задържа дълго време начело на списъка с бестселъри на списание „Шпигел” в Германия. Романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Следващите книги на Рей Клуун са повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Вдовецът”, който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя.
Уебсайтът на автора е www.kluun.nl

Eто тук можете да прочетете ревюто на Поли Каменова за сп. HEЯR:
http://e-rayo.net/book/kluun/her/

Тук можете да видите рецензията на Гергана Стойчева за „Словото“:
http://www.slovesa.net/?id=1953http://www.slovesa.net/?id=1953

А ето и постинг на knigomrezha в blog.bg:
http://knigomrezha.blog.bg/izkustvo/2009/04/29/otiva-edna-jena-pri-lekaria.328534

 Отзив за романа ще намерите и в блога „Разни нещица“:
http://itence.blogspot.com/search?updated-max=2009-12-16T11:38:00+02:00

Линк към интервю с автора, публикувано в сп. „Ева“:
http://old.eva.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4866&Itemid=56

„Това не е егоистичната история на един обезверен човек, който иска опрощение за миналите си прегрешения. Това е един забележителен разказ, не на последно място заради абсолютната откровеност на човек, на който можеше да бъде простено, че иска да се представи в по-добра светлина. . . Прочетете романа – и ако пропуснете да се запасите предварително с кутия носни кърпички рискът си остава за ваща сметка.”
Sunday Express

„Емоционален разказ за това как един мъж се справя с раковото заболяване на жена си чрез връзки с други жени. Една необикновена, но красива любовна история.”
Heat

„Една ода за любовта”
NRC Handelsblad

„Романът кара читателя да се замисли за границите на приличието и за тънката линия между кич и изкуство. . . Освен това чрез своя „ремплинг” (един вид писмена проба) Клуун намира хитър начин да разкаже историята си. . . Напрежението и трагедията постепенно набират убийствена скорост, която не прикрива житейските баналности.”
Фондация за превод и издаване на холандска литература

„Тази книга ме накара да се почувствам ядосан, уплашен, загрижен, но също така ме провокира; накара ме да се смея и да плача, без да ме е срам да го призная. „Отива една жена при лекаря” доказва, че понякога да прочетеш за немислимите неща е много по-успокоително отколкото си мислиш, че е възможно.”
Oтзив от собственик на книжарница

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Отива една жена при лекаря – Рей Клуун”