buk.bgstore@gmail.com

Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени – Малкълм Гладуел

16.99 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2010
  • Второ преработено и допълнено издание
  • страници: 288
  • корица: мека
  • ISBN: 978 954 491 662 6

Описание

Удивителна книга, която ще ви накара да видите света по различен начин.
— Форчън

Гладуел може би е на път да предизвика интелектуална епидемия, която да преобърне начина, по който мислим за всичко – от търговията с  обувки до градоустройството. Тезата му е, че няколко човека или едно случайно събитие са в състояние да отключат социална епидемия, която да промени из основи средата, в която живеем.
— Аташе

Трудно е човек да не повярва на Гладуел. Книгата му предлага цялостно и  едновременно с това разбираемо обяснение на човешкото поведение.
— Бизнес уийк

Всеки, който иска да знае как се раждат колективните мании, трябва да  прочете «Повратната точка». . . Амбициозна и добре написана книга за  това как привидно малки идеи могат да променят света.
— Ас

Истински увлекателна и на места изумителна книга – наръчник за всеки,  опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.
— Скотлънд он Съндей

Малкълм Гладуел пише за списание „Ню Йоркър“ от 1996.
През 2005 влиза в списъка на 100-те най-влиятелни личности на списание „Тайм“.
Автор е на две книги, които стават номер едно в списъка с бестселъри на „Ню Йорк таймс“ – „Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени“ (2000) и „Проблясък: Силата да мислиш без да се замисляш“ (2005).

 

Още отзиви за Повратната точка

“Едно елегантно изследване на социалните епидемии – били те модни тенденции, болести или поведенчески модели като престъпността например… Интересен е начинът, по който Гладуел утвърждава дълбоко социалната природа на човешките същества – те влияят и се повлияват от други човешки същества, независимо от безбройните технологии, които навлизат в живота ни.”
— Диърдри Донахю, Ю Ес Ей тудей

“Невероятно завладяваща книга. . . извънредно смислена.”
— Клеър Дидърър, Сиатъл таймс

“Великолепно и нестандартно изследване на едно малко познато явление – социалните епидемии.”
— Дейли телеграф

“Основната движеща сила на Повратната точка е неутолимото, но винаги добронамерено любопитство на автора. Гладуел притежава дарбата да предава сложни теории чрез изчистена и елегантна проза – което го превръща в един наистина обаятелен екскурзовод.”
— Кристофър Хоторн, Сан Франсиско кроникъл

“Повратната точка си е един бизнес наръчник, при това превъзходен – той направо бъка от нови теории за изкуството на манипулацията.”
— Аарън Гел, Тайм аут

“Повратната точка е една от онези книги, които променят мисленето ни за всичко. Книгата си поставя за цел да обясни не какво да е, а самата природа на човешкото поведение. Колкото и да е удивително, Малкълм Гладуел е достатъчно смел и достатъчно интелигентен, за да ни убеди в позицията си.”
— Джефри Тубин, автор на Една огромна конспирация

“Със страст и красноречие Гладуел отстоява идеята, че дори и миниатюрни промени, ако са внимателно замислени и умело осъществени, могат да доведат до огромни последствия както за отделни хора, така и за цели организации или общности.”
— Бари Гласнър, Лос Анджелис таймс бук ривю

“Гладуел е интелигентен и добре информиран, притежава дар-слово и ни подтиква към мислене. . . Повратната точка блика от интересни идеи.”
— Обзървър

“Трудно е да останете скептичен към тезата на Гладуел. Той не само успява да събере една възхитителна смесица от факти в подкрепа на теорията си. . . но и съумява да ги вплете в едно цялостно и разбираемо обяснение на човешкото поведение. Нещо повече: оптимизмът, който се съдържа в тази теория не може да не ни изпълни с възхита.”
— Даян Брейди, Бизнес уийк

“След като прочетох тази книга аз се замислих дълбоко за своя собствен бизнес и успях да съзра много по-голяма стойност в несъществени дейности, скрити под повърхността. Едно полезно четиво както за занимаващите се с маркетинг, така и онези, които изучават човешката природа.”
— Фил Райли, Маркетинг

“Полетът на мисълта на Гладуел завладява въображението ни.”
— Джон Гарелик, Бостън финикс

“Очарователно!… Ако се приложи правилно, това знание би могло да има огромен потенциал.”
— Пола Гей, Чикаго трибюн

“Свежо и добре написано. . . Повратната точка е интелигентен опит да се използват епидемиите като метафори, оформящи мисленето ни за обществения живот.”
— Марселъс Андрюс, Имърдж

“Страхотно четиво!… Гладуел приковава вниманието ни с анекдотични примери за личности с повратно значение, а също и с калейдоскоп от малкоизвстни любопитни факти. Повратната точка провокира мисленето.”
— Блейк Елизабет Нюмарк, Джерусалем поуст

“В своето увлекателно изследване, обединяващо привидно несвързаните области на антропологията и бизнеса, Гладуел убедително прокарва тезата, че съществува едно магическо число – 150 – отвъд което човешките групи стават нефункционални.”
— Гари Кентън, Нюз & рекърд

“Най-забележителното нещо в стила на Гладуел – като писател, а също и като човек – е въодушевлението, с което се отнася към обектите на своето проучване.”
— Кейси Грийнфийлд, Нюздей

“Достатъчно увлекателна и за масовия читател, книгата на Гладуел е същинска благодат за хората на бизнеса, които търсят вдъхновение как да изстрелят своите идеи в орбитата на масовата популярност.”
—  Пъблишърс Уийкли

“Това, което някога бе казано за великия Едмънд Уилсън, важи с пълна сила и за Малкълм Гладуел: той зарежда идеите с потенциала да се превърнат в действие. Неговата увлекателна книга представя една смайваща идея, която би следвало да промени начина, по който всяко мислещо същество гледа на света.”
— Майкъл Люис, автор на Покер за лъжци и Новото ново нещо

“Книга от онзи тип, който ви провокира да четете забавни откъси на приятелите си седмици наред – а също и потенциален наръчник за всеки, опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.”
— Скотлънд он Съндей

“Повратната точка събира ключови теми от областите на детското развитие, маркетинга и социалната епидемиология и ги осветява под ъгъл, който успява да съедини привидно несходни понятия… Един истински находчив пътеводител.” — Ричард Лакайо, Тайм

“Основният двигател в книгата на Гладуел е идеята, че малки на пръв поглед действия могат да доведат до фантастични по размер и бързина резултати. . . Повратната точка може със сигурност да бъде от полза на занимаващите се с политика.”
— Тимъти Ноа, Уошингтън Монтли

“Модерна и изпълнена с надежди, Повратната точка наподобява идеята, която описва – стегната, елегантна, но заредена с обществена сила. Книга за всички онези, дето ги е грижа как функционира обществото и как можем да го променим към по-добро.”
— Джордж Стефанопулос, автор на „Твърде човешко“

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени – Малкълм Гладуел”