buk.bgstore@gmail.com

Порасналите деца на емоционално незрели родители

Линдзи Гибсън

17.00 лв.

  • автор: Линдзи Гибсън
  • издателство: Изток-Запад
  • превод от английски: Ина Димитрова
  • година: 2020
  • страници: 240
  • корица: мека
  • ISBN: 9786190105930

Описание

Как да преодолеем травмата от липсата на подкрепа и близост в детството
Общувате трудно с родителите си? Чувствате се пренебрегнати и отхвърлени?

Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно във вас са се натрупали гняв и самота; усещане, че сте предадени и изоставени. Може би си спомняте детството като време, в което чувствата ви са били игнорирани, а отговорностите, които сте поемали, са били несъразмерни за годините ви. Тук ще научите как да излекувате раните си и да продължите напред.

В тази забележителна книга клиничният психолог Линдзи Гибсън описва деструктивната природа на емоционално незрялото родителство. Когато емоционално незрели хора отглеждат деца, те не просто им предават своите невротични модели, а им нанасят поражения, които надхвърлят границите на емоционалния живот и може дори да засегнат когнитивното развитие. Ще разберете как такива родители карат децата си да се чувстват пренебрегнати и ще откриете начини да преодолеете болката и несигурността, които ви преследват още от най-ранните ви години. Разбирайки причината за трудните взаимоотношения с родителите си, ще установите контрол над реакциите си спрямо тях и ще знаете как да избягвате нови разочарования. Преоткривайки истинската си същност, ще сте в състояние да създавате позитивни нови взаимоотношения, върху които да изградите своя нов, по-добър живот.

Допълнителна информация

Тегло 0.310 кг
Размери 14 × 21 × 2 см

Автор

Линдзи Гибсън, доктор по психология, е клиничен психолог с частна практика със специален фокус върху индивидуалната психотерапия на възрастни, чиито родители са били емоционално незрели личности. Автор е на книгата „Вашата автентична същност“ и на специална колонка в списание „Тайдуотър Уимин“, посветена на личното щастие. Има също така преподавателски опит в колежа „Уилям и Мери“, както и в университета „Олд Доминиън“. Гибсън живее и работи във Вирджиния Бийч, Вирджиния.

откъс

Порасналите деца на емоционално незрели родители – Линдзи Гибсън Как емоционално незрелите родители въздействат върху живота на порасналите си деца

Емоционалната самота извира от липсата на достатъчно дълбока близост с другите. Тя може да започне още от детството и причината за нея да е усещането, че си невидим за своите родители, които са твърде заети със самите себе си; може да се появи и в зрелостта, ако значима емоционална връзка бъде прекъсната. Когато е усещане, което ни преследва през целия ни живот, то по-вероятно е източникът да е чувството за отхвърленост, преживяно в детството. Израстването в семейство с емоционално незрели родители е самотно преживяване. Подобни родители могат да изглеждат и да се държат напълно традиционно: полагат грижи за физическото здраве на децата си, осигуряват им храна и сигурност. Отсъствието обаче на дълбока емоционална връзка с тях ще остави огромна празнина, която всъщност поставя под въпрос автентичното чувство за сигурност…още

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Порасналите деца на емоционално незрели родители”

Също може да ви хареса…