buk.bgstore@gmail.com

Похищението на България – Ани Илков

16.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2014
  • страници: 320
  • корица: мека
  • ISBN: 978 619 186 042 5

Описание

Откакто свят светува, властта сочи себе си за произлизаща от свещени източници. Това обаче никак не е вярно. Властта може да бъде не по-малко варварска от безвластието. И когато това се случи, никаква дисциплина, ред и „деполитизация” не могат да отменят, нито да абортират бременността на времето и онова, което ще се роди от него.

И то ще бъде татуирано върху челото на тая окаяна страна.

Ани Илков

„Това е забележителна книга.
И е забележителна тя не само със своята образност, със своята стръв, със своето възторжено отчаяние.
Забележителна е и с това, че внезапно, като незнайно чудовище от дълбините, тя изплува днес насред блудкавата гмеж на дърдорещите, мяукащите, дъвчещите псевдорационализми и псевдодуховности, подреждани в нещо, наричано „коментари”; изплува насред бозата на фейсбуктуитиращия език, на който някакво интелигентно общество интелигентно обсъжда какво е яло онзи ден. ”
Целия текст:
http://www.kultura.bg/bg/article/view/22347

Из материал на Христо Буцев за в. Култура – Брой 24 (2773), 27 юни 2014

Ани Илков: Миналото постоянно изяжда своето бъдеще

„Демографският профил на България е такъв, че миналото постоянно изяжда своето бъдеще. 25 години миналото съсипва бъдещето. Защото, за да гласуваш за този червен псевдоелит, означава да препречваш пътя на собствените си внуци към по-добро бъдеще. И не, че левите идеи са лоши, напротив. Прекрасни са левите идеи в една своя част. Но те не се практикуват, дори във Франция. Тези тук и тези във Франция са шампански социалисти, хайверени социалисти, това са лицемери”, казва с болка поетът, публицист и преподавател Ани Илков.
Откъс от разговора с Ани Илков можете да чуете тук
Текст и снимки: Стефан Джамбазов
http://въпреки.com/post/93501503531#more

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Похищението на България – Ани Илков”