buk.bgstore@gmail.com

По стъпките на Хемингуей – Майкъл Палин

17.00 лв.

  • издателство: Вакон
  • година: 2014
  • страници: 230
  • корица: мека
  • ISBN: 9789549535754

Изчерпан

Описание

Вълнуващият художествен свят на Ърнест Хемингуей поглъща Майкъл Палин и разтърсва въображението му още от гимназията. И сто години след раждането на американската литературна легенда утвърденият вече пътешественик тръгва лично по стъпките на великия автор през пейзажи и картини, ярко отпечатани в съзнанието му от дете.

Майкъл Палин пред дома на ХемингуейВодеща в останалите пътешествия на Палин е идеята за пътя и културния калейдоскоп на света. Тук обаче пътешественикът достига по-далеч: пред очите ни се разгръща животът на един знаменит писател. Минало и настояще се сливат, понякога до поразяваща степен, когато Палин се впуска в пътешествия от Чикаго до горите и езерата на Северен Мичиган и от бойните полета на Първата световна война до Италия, Париж и Испания, където се спира, за да научи повече за бикоборството и да усети делничния дух на Памплона и прословутото надбягване с бикове.

Страстта на Хемингуей към пътуванията води Палин на остров Кий Уест във Флорида, където се развива цялата индустрия около музея на литературната легенда. Страниците на това прекрасно изследване на едно специфично време и пространство са изпълнени с мъдрост и чувство за хумор. По стъпките на Хемингуей приключенецът Майкъл лови риба в Гълфстрийм, кръстосваАфрика, Монтана и Уайоминг. Той изживява наново необикновения дух и безспирните, трескави странства на именития писател.

Палин търси Ърнес зад Хемингуей и открива Човека зад легендарното име.

 

Състезание за двойници на Ърнест Хемингуей

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “По стъпките на Хемингуей – Майкъл Палин”