buk.bgstore@gmail.com

Приказки

12.00 лв.

Описание

Драматург, романист, разказвач, есеист и поет, ОСКАР УАЙЛД (1854 – 1900) е една от най-големите знаменитости на своето време. Пиесите му се играят с феноменален успех, романът “Портретът на Дориан Грей” е посрещнат с възторг, приказките му затрогват, поезията му вълнува. Води бляскав светски живот до 1895-а, когато е изправен на съд за “непристойни нрави” и осъден на две години затвор. Умира в Париж на четирийсет и шест годишна възраст, в нищета и забравен от всички. До ден днешен брилянтното му остроумие остава ненадминато. Настоящето издание включва приказките от сборниците “Щастливият принц” (1888) и “Къщата на наровете” (1892).
Вашата проза е от малкото, които ме вълнуват. Нейната буреносност е съградена от същностно мечтание, тя е затрогваща чрез невъобразима интелектуална изтънченост и човечна чрез упадъчна- та атмосфера на красотата. Това е чудо и връх в писателското майсторство.
Стефан Маларме в писмо до Оскар Уайлд

Остроумието на Оскар Уайлд е действаща сила за обновлението на света.
Pичард Елман

 

Уайлд е голям мислител на опасни мисли.
Уолтър Алън

 

Моите приказки са донейде за децата и донейде за всички онези, които са съхранили детската способност да се удивляват и да се радват.
Оскар Уайлд

Допълнителна информация

Тегло 0.200 кг
Размери 14.5 × 21.5 × 1.5 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Приказки”