buk.bg@gmail.com

Проектът Матусал

Том Егеланд

25.00 лв.

  • автор: Том Егеланд
  • издателство: Персей
  • превод: Кристина Златкова
  • година: 2024
  • страници: 480
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191613243

Описание

Нов роман от автора, по чиито дири върви Дан Браун.
Във въздействащ и изпълнен с напрежение трилър популярният герой на Том Егеланд – археологът Бьорн Белтьо, се натъква на случай, който го отвежда към библейската загадка за дълголетието.
Според Библията дядото на Ной – Матусал, живял 969 години. Зрънцето истина в библейската легенда може ли да помогне за разкриване на загадката на дълголетието? Съществуват ли тайни, които остават скрити зад вратите на фармацевтичните компании и Църквата?

Бьорн Белтьо ръководи разкопките на гроб на викингски вожд, когато намират скелет, който няма нищо общо с гроба. Оказва се, че са се натъкнали на мистерия, в която се прокарват границите между старозаветните библейски митове и скандинавската митология.
Един стар монах пише най-важната хроника на живота си. Монахът е бил роб и е придружавал викинга Лейв Ейриксон по време на плаването му до Америка (около 1000 г.). По-късно той е приел християнството и се е научил да пише. Хрониката всъщност е по поръчка на кардинал във Ватикана, който е получил нареждане за това от папата. С други думи, това е таен доклад до Светия отец за срещата на разказвача с човек, когото Ватикана подозира, че е Сатаната.
Мистериозен мъж възлага на Бьорн Белтьо да намери тази древна хроника. По пътя на проучванията си Бьорн многократно се натъква на препратки към живелия почти хилядолетие библейски герой Матусал и се оказва в мрежата на различни интереси – на Църквата, на могъщи корпорации и на опасни хора, които вдигат високо залозите и превръщат живота на обикновения човек в нищожна монета.

Изданието включва и приложение, в което авторът обяснява фактите и фикцията в романа – енциклопедичен преглед на най-важните личности, събития, понятия, книги и богословски идеи, които са споменати в книгата.

Допълнителна информация

Тегло 0.400 кг
Размери 13 × 20 × 3 см

Автор

Авторът, по чиито дири върви Дан Браун.

Роден през 1959 г. в Осло, Том Егеланд е работил като разследващ журналист, репортер и редактор в един от водещите норвежки всекидневници „Афтенпостен”, както и за телевизионния канал TV 2. През 1988 г. дебютира с романа на ужасите „Пътека към миналото” (преиздадена през 2006 г. под името „Рагнарьок”), разказващ историята на съвременна двойка, попаднала във викингската епоха.
Като негов литературен и пазарен пробив обаче се смята романът „Краят на кръга”, излязъл през 2001 г. Няколко години по-късно критици и читатели ще открият удивителните прилики между „Краят на кръга” и световния бестселър „Шифърът на Леонардо” (който е публикуван през 2003 г., две години след романа на Том Егеланд).
През 2006 г. Том Егеланд се отказва от високия си пост в TV 2, за да се отдаде изцяло на писателската си кариера. Автор е на 9 романа, преведени на близо 20 езика, което го превръща в един от най-успелите съвременни автори в Европа.о чиито дири върви Дан Браун. Роден през 1959 г. в Осло, Том Егеланд е работил като разследващ журналист, репортер и редактор в един от водещите норвежки всекидневници „Афтенпостен”, както и за телевизионния канал TV 2. През 1988 г. дебютира с романа на ужасите „Пътека към миналото” (преиздадена през 2006 г. под името „Рагнарьок”), разказващ историята на съвременна двойка, попаднала във викингската епоха.
Като негов литературен и пазарен пробив обаче се смята романът „Краят на кръга”, излязъл през 2001 г. Няколко години по-късно критици и читатели ще открият удивителните прилики между „Краят на кръга” и световния бестселър „Шифърът на Леонардо” (който е публикуван през 2003 г., две години след романа на Том Егеланд).
През 2006 г. Том Егеланд се отказва от високия си пост в TV 2, за да се отдаде изцяло на писателската си кариера. Автор е на 9 романа, преведени на близо 20 езика, което го превръща в един от най-успелите съвременни автори в Европа.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Проектът Матусал”

Също може да ви хареса…