buk.bgstore@gmail.com

Публичен дневник 1962-2014, том 12, (съчинения в 12 тома) – Стефан Цанев

21.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2014
  • страници: 602
  • корица: твърда
  • ISBN: 978 954 491 864 4

Изчерпан

Описание

ПРЕДИСЛОВИЕ

Случайний читателю!

Това, което съдържа тази книга, не са мемоари, писани години след събитията, за които става дума. В подобни мемоари имаш пълната възможност да измисляш, да се правиш на пророк, на храбър и мъдър със задна дата.

Това не е и таен дневник, писан с трепереща от страх ръка в потайна доба, закопаван в делва под земята и изваден на бял свят сега. (А и честно казано, кой може да гарантира, че не е дописван по-сетне?)

Всичко, което ще прочетеш в тази книга, скъпи мой читателю, дума по дума е било напечатано в някой вестник или списание в деня, месеца и годината, обозначени на всяка страница.

(Изключение правят няколко писма до държавници от време на социализма – тези писма, естествено, не са били публикувани, но все пак представляват някаква публичност, защото не са били крити в чекмеджетата и вероятно могат да бъдат намерени в държавния архив.)

Всяко време си има своите възлюбени жанрове. Интервюто е най-популярният съвременен жанр. Няма вестник без интервю във всеки брой. Няма публичналичност, която да не е давала интервюта.

 

Стефан Цанев за Том 12, СЪЧИНЕНИЯ В 12 ТОМА

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Публичен дневник 1962-2014, том 12, (съчинения в 12 тома) – Стефан Цанев”