buk.bgstore@gmail.com

Пътеводител National Geographic Берлин – Деймиън Саймънайс, Джеръми Грей

19.90 лв.

  • издателство: Егмонт
  • година: 2015
  • страници: 272
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542713494

Изчерпан

Описание

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя БЕРЛИН, който съдържа:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Берлин, който ви помага да планирате пътуването си според времето, с което разполагате и специфичните ви интереси.

ИЗЖИВЯВАНЕ, уникални и с ваше участие, включително каране на велосипед по маршрута на Берлинската стена, опитване на специални немски бири, разглеждане на бункери от времето на Втората световна война и танци до зори на ледено рейв парти на открито.

ПОДСКАЗАНО от фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик, както и от местни експерти за любими интересни места, полезни съвети и други.

ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които „червеният“ Берлин, булевард „Ку’дам” и Езерният район в Мекленбург.

ЕКСКУРЗИИ ПО МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА , включващи градовете Хорин и Нойрупин в Бранденбург и водните пътища на Шпреевалд.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ изброените във всяка глава списъци, които ви насочват към подробни описания на горещо препоръчвани места и занимания.

РАЗКОШНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, които улесняват избора и ориентацията ви и помагат да извлечете най-доброто от всяко посещавано място.

Берлин

Берлин

СЪДЪРЖАНИЕ:

ПЪТУВАЙТЕ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО ВИ

История и култура
Берлин днес
История на Берлин
Храна и напитки
Изкуство

Унтер ден Линден и Потсдамер Плац
Въведение и карта
Пешеходна обиколка около Вилхелмщрасе и стария Правителствен район
Акцент: Берлинската стена, преди и сега

Централен Берлин
Въведение и карта
Пешеходна обиколка из „червения“ Берлин
Акцент: Еврейската общност в Берлин, минало и настояще

Тиргартен и околностите му
Въведение и карта
Акцент: Шокът от новото

Шарлотенбург
Въведение и карта
Разходка по Ку’дам и около него
Акцент: Най-ярките коледни светлини в Берлин

Пренцлауер Берг, Фридрихсхайн и източната част
Въведение и карта
Разходка из „Пренцлауер берг”
Акцент: Берлинска мода

От Шьонеберг до Кройцберг
Въведение и карта
Акцент: Прекрасната Марлене

Шпандау, Далем и западната част
Въведение и карта
Акцент: Странната история на Рудолф Хес

Екскурзии
Въведение и карта
Автомобилна обиколка из Езерния район в Мекленбург

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Планиране на пътуването ви
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения
Разговорник и помагало за меню

Берлин

Берлин

ЗА АВТОРИТЕ И ФОТОГРАФА

Деймиън Саймънайс (Damien Simonis), израснал в Сидни, Австралия, няма проблем с установяването на различни места, откакто през 1989 г. си купува еднопосочен самолетен билет до Кайро. В багажа му има диплома по езици и седемгодишен опит в някои от водещите австралийски ежедневници като The Australian и The Age. След пристигането си в египетската столица Саймънайс живее, учи и работи из цяла Европа и Близкия изток. През 1992 г. започва да пише пътеводители и статии за пътувания за издания в Австралия, Обединеното кралство и Северна Америка. И от тогава не е спирал. Пътуванията му го отвеждат от Украйна до Судан и от Алпите до Червено море. Още преди полета до Кайро Саймънайс е вкусил от първото си задгранично пътуване до Германия през 80-те години на ХХ век. Повторни проучвателни пътувания го връщат там отново и той често посещава Берлин в разгара на Студената война. Въпреки че сега живее сред топлия климат на Барселона, Испания, любовта му към Германия и в частност към Берлин никога не отслабва. И той скоро ще се върне там отново.

Фотографът Пиер Аденис (Pierre Adenis) е роден в Тулон, Франция, и е учил в Ница, Лил и Париж, преди да се установи за постоянно в Берлин през 1987 г. През 1990 г. той започва кариерата си като фоторепортер и става кореспондент в Берлин на фотоагенция Paris Sipa Press. През 1992 г. става партньор в берлинската агенция GAFF и е представян по целия свят от LAIF от 2000 г. насам. В допълнение към работата в настоящата му родина Германия, Аденис пътува и снима в САЩ, Франция, Русия, Близкия изток и Гърция. Негови фотографии са публикувани в много книги и списания, най-вече във Франция и Германия.

Джеръми Грей (Jeremy Gray) е автор на първоначалния раздел „Полезна информация” и на осъвременена информация и карета в това издание. Роден в английско семейство в Луизиана, Грей израства с еднакво влечение към кифличките и пърженото пиле. След като университетска стипендия го отвежда в Европа, той работи като журналист и автор в Амстердам, Франкфурт и Лондон, като сътрудничи на вестници, списания, информационни агенции и съставя повече от 20 пътеводителя за водещи издателства. От 2004 г. насам Грей живее в преустроена фабрика за масло в оживения Берлин-център (Mitte).

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Берлин

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител National Geographic Берлин – Деймиън Саймънайс, Джеръми Грей”