buk.bg@gmail.com

Пътеводител National Geographic: Лондон – Луиз Никълсън

19.90 лв.

  • издателство: Егмонт
  • година: 2013
  • страници: 272
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542701996
  • трето допълнено издание

Изчерпан

Описание

Със своите 272 страници, над 190 ярки фотографии и подробните цветни карти, пътеводителят на НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК „Лондон“ е изпълнена с необикновени подробности книга за всичко, което може да се види и усети в един от най-космополитните, красиви и вълнуващи световни столици!

Авторката Луиз Никълсън е живяла над 25 години в Лондон и все още твърдо вярва, че това е най-разнообразния град в света, където винаги може да се открие нещо ново. Журналист по професия, Луиз е написала повече от 25 книги, 8 от които специално посветени на любимия й град. Макар вече да не живее в английската столица, тя продължава да я посещава ежегодно и твърди, че все още има какво да научи за този красив град.

Като резултат от тези задълбочени познания за архитектурата, изкуството, известните и недотам известни улици, площади, градини и паркове и всичко, което е „лондонско“, се ражда пътеводителят „Лондон“. Той включва 15 отделни тематични глави за историята, културата, различните градски райони, предложения за екскурзии и синтезирана полезна информация.

Заедно с необходимото описание на наистина известните места в града, дворците, които всеки иска да види, магазини, които всеки иска да посети и местата, на които всеки иска да се снима, „Лондон“ предлага и истински любопитна информация за всичко онова, което е характерно за богатото минало и постоянно променящото се настояще на огромния град, но почти никой не знае.

 

Това е второ допълнено издание на Нешънъл Джиографик от 2012 година.

ЛондонЛондон

ЛондонЛондон

СЪДЪРЖАНИЕ:

ДА ПЪТУВАШ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

? История и култура
Лондон днес
Историята на Лондон
Изкуствата
Забележителност: Традиционната английска храна

? Темза
Увод и карта
Забележителност: Историческо пристанище

? Сити
Увод и карта
Разходка из Сити

? Уестминстър
Увод и карта
Разходка из Уестминстър
Забележителност: Кралският Лондон

? Южен бряг
Увод и карта

? Площад „Трафалгар” и Сохо
Увод и карта

? Ковънт Гардън до Лъдгейт Хил
Увод и карта
Обиколка из правния свят на Лондон и Ковънт Гардън

? Блумсбъри
Увод и карта
Забележителност: Площадите на Лондон

? Лондон на регентите и Северен Лондон
Увод и карта
Забележителност: Архитектура при Регентството

? Кенсингтън и Южен Кенсингтън
Увод и карта
Разходка: Кенсингтънските градини
Забележителност: Лондонските пазари
Забележителност: Мечтата на принц Албърт

? Челси, Белгрейвия и Найтсбридж
Увод и карта

? Западен Лондон
Увод и карта

? Източен Лондон
Увод и карта
Акцент: Олимпийските игри в Лондон 2012 г.

? Екскурзии
Увод и карта

? Полезна информация
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения

ЛондонЛондон

ЛондонЛондон
ЗА АВТОРИТЕ:

Луис Никълсън живее в Лондон от 25 години и го смята за най-вълнуващия град на света. Тя е специалист по история на изкуството, природозащитник и журналист; нейните 26 книги са посветени главно на Лондон и Индия. Печели наградата за „най-добра книга на десетилетието” на Лондонския съвет по туризъм и е сред финалистите за наградата „Томас Кук Травъл”. Автор е на Пътеводител на Нешънъл Джиографик: Индия. През 2001 г. се премества в Ню Йорк, където добива нов поглед върху очакванията на пътуващите до Лондон. През 2010 г. тя получава наградата „Жена на годината” от Националната асоциация на работещите жени в Америка. Уебсайтът й е www.louisesindia.com.

Алисън Райт е фотограф, който живее главно в Ню Йорк. В своята кариера се посвещава на улавянето и запечатването на човешкия дух във фотографиите си. Пътува до всички краища на света и заснема застрашени култури и хора. Творчеството й е представено в колекцията от фотографии на Нешънъл Джиографик; нейни снимки са публикувани в редица негови книги и издания. Райт е носител на наградата „Доротея Ланг” за документална фотография и два пъти носител на наградата „Лоуел Томас” за пътуваща журналистика. През 2008 г. е издадена биографичната й книга Уроци по дишане: Духовното пътуване и оцеляване на една жена.

Лари Порджис осъвременява някои стари и пише нови материали (статии, рубрики, колони) за изданието от 2011 г. В продължение на пет години живее в Лондон; понастоящем е редактор на книги за пътувания към Националното географско дружество във Вашингтон. Лондон му липсва, особено лондонският вестник Ивнинг Стандард, Малката Венеция, както и хората, които знаят текста на химна на „Челси” Синьото е цветът.

Тим Джепсън, британец по рождение, обновява раздела „Полезна информация” за изданието от 2011 г. Пътува много, но се чувства у дома в Нотинг Хил, Западен Лондон. Написал е редица материали за Нешънъл Джиографик.

ЛондонЛондон

ЛондонЛондон

ЛондонЛондон

ЛондонЛондон

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител National Geographic: Лондон – Луиз Никълсън”