buk.bgstore@gmail.com

Пътеводител National Geographic: Ню Йорк Майкъл – С. Дърам, Патриша Шоу, Мат Ханафин

19.90 лв.

 • издателство: Егмонт
 • година: 2011
 • страници: 272
 • корица: мека
 • ISBN: 9789542705871

Описание

Едва ли има град в света, за който да се e говорило или даже пяло повече. Като че ли всички са виждали изображения на Статуята на Свободата, Бруклинския мост или „Таймс Скуеър”. И все пак, има ли своите тайни градът, който никога не спи? Пътеводителят на „Нешънъл Джиографик” – „Ню Йорк” има амбицията да разкрие всичко онова, което може би е останало встрани от бляскавите фасади, впечатляващите небостъргачи и артистичното очарование, но определено си струва да се види. Със своите 272 страници, изключителни ярки фотографии, цветни карти и интригуващи рубрики, „Ню Йорк” е точно книгата, от която се нуждаете, ако сте готови да преоткриете по собствен начин онова, за което всички отдавна говорят.

Всеки един от авторите – Майкъл С. Дърам, Патриша Шоу и Мат Ханафин, е живял дълги години в Ню Йорк и има своето уникално усещане за очарованието му. Самите те – едновременно писатели, журналисти и даже музиканти, олицетворяват духа на любимия си град – многообразен, артистичен, космополитен и вечно забързан нанякъде. Точно тази пъстра комбинация прави от „Ню Йорк” повече от обикновен пътеводител. Да, ще ви помогне лесно да научите всичко онова, което е задължителна информация за всеки турист – какво да вземете, кога да отидете, как да се оправите. Но ще направи и много повече – ще ви отведе на едно необикновено пътешествие за всички сетива, което няма за забравите никога. Ще ви накара да се влюбите в Ню Йорк и да отнесете частица от прекрасния град в сърцето си завинаги. И даже ще задоволи всяко любопитство с отговори на любопитни въпроси като:

 • Къде е най-вкусният геврек?
 • Защо наричат града „творческото сърце на света”?
 • Какво представлява уникалният „Парк в небето”?
 • Кой точно е вечерял в прочутата пивница „Фронтес”?
 • Как да получиш „място” в Нюйоркската фондова борса?
 • Кой е шоколадовият рай?
 • Колко бързо е построен Емпайър Стейт Билдинг?
 • Какви са цените за реклама на „Таймс скуеър”?
 • На кой известен площад са изсечени думите „Те ще изковат от мечовете си рала“?
 • Как най-лесно се купуват билети за шоу на„Бродуей”?
 • Накъде води „Големият бял път”?

И още безброй отговори на задавани и незадавани въпроси, от които става ясно само, че Ню Йорк просто не може да се обясни или разкаже. Това е градът, в който времето като че ли има собствена динамика, цветовете – особена яркост, а усещанията са по-силни от всякога. Градът, който сякаш може всичко…

Ню ЙоркНю Йорк

Ню ЙоркНю Йорк

СЪДЪРЖАНИЕ:

ДА ПЪТУВАШ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Ню Йорк днес
Историята на Ню Йорк
Изкуство
Акцент: Входовете  

Долен Манхатън
Долен Манхатън
Разходка пеш по „Бродуей“
Жилищните квартали
Разходка пеш: Кованото желязо на Сохо  

Ийст и Уест Вилидж
Акцент: Плодотворна година за изкуствата
Разходка пеш: Гринич Вилидж

Южната част на Мидтаун
Разходка пеш: По Дамската миля

Северната част на Мидтаун
Акцент: Големият бял път
Разходка пеш сред небостъргачите

Горната част на Ийст Сайд
Акцент: Кварталът на копринените чорапи

Сентръл Парк

Горната част на Уест Сайд
Разходка пеш от парк до парк

Хълмовете и Харлем
Катедрална църква „Св. Йоан Богослов“
Във и около Харлем
Акцент: Харлемското възраждане

Квартали извън центъра
Във и около Бруклин
Разходка пеш из Бруклинските
хълмове
На и около остров Статън
Във и около Бронкс
Във и около Куинс

Екскурзии
Долината на река Хъдсън
Лонг Айланд

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Подготовка на пътуването
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения

ПОКАЗАЛЕЦ

Ню ЙоркНю Йорк

Ню ЙоркНю Йорк

Ню ЙоркНю Йорк

ЗА АВТОРИТЕ

Майкъл С. Дърам е роден и израсъл в град Ню Йорк, а сега живее далеч от улиците му, в северната част на щат Ню Йорк. Несекващият му интерес към града е намерил отражение в работата му, най-вече в тома, посветен на средната част на Атлантическото крайбрежие от поредицата пътеводители на Smithonian за Историческа Америка. Дърам е бил редактор в издателство American Heritage и кореспондент, журналист и редактор на списание Life в Париж и град Ню Йорк.

Сред книгите му се открояват „Пустиня между планините” (Henry Holt, 1997), „Богородични чудеса” (HarperCollins, 1995) и „Могъщи дни” (Steward, Tabori & Chang, 1991 г.), базирана на репортажите му за движението за граждански свободи през 60-те години на ХХ в.

Патриша Шоу и Мат Ханафин са осъвременили текста и са написали нови материали за изданието от 2009 г.

Патриша е обикаляла двайсет години улиците на Ню Йорк и досега е очарована от града и черпи сили от него. Освен главен редактор в Random House, Workman, Simon & Schuster и други, тя е и певица и авторка на текстове за песни, дизайнер на бижута, които продава, редактор и илюстратор на свободна практика. Участва в спортни състезания и наскоро се включи в първия си полумаратон в Сентръл Парк.

Мат е писател, редактор и музикант на свободна практика, който телом се намира в Портланд, щата Орегон, но духом е в родния си Ню Йорк. Автор е на „Ванкувър и Уислър ден по ден от Фромър”, съавтор на „Морски пътешествия и междинни пристанища на Фромър” и всеки ден пише в блога на Frommers.com на най-различни теми, като се започне от радарите за превишена скорост и пътуванията за проучване на родословието и се стигне до минималистичното изкуство и световната финансова криза от 2008-2009 г. Сред клиентите му са кандидат-конгресмени, световни консултантски фирми и служби към ООН, както и обичайните вестници, списания и електронни страници.

Ню ЙоркНю Йорк

Ню ЙоркНю Йорк

Ню ЙоркНю Йорк

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител National Geographic: Ню Йорк Майкъл – С. Дърам, Патриша Шоу, Мат Ханафин”