buk.bgstore@gmail.com

Пътеводител National Geographic: Сицилия – Тим Джепсън

17.90 лв.

  • издателство: Егмонт
  • година: 2015
  • страници: 192
  • корица: мека
  • ISBN: 9789542713500

Изчерпан

Описание

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя АМСТЕРДАМ на Нешънъл Джиографик, който съдържа:

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя СИЦИЛИЯ, който съдържа:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, задълбочен встъпителен очерк за Сицилия, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с личното ви участие: изкачване по вулканичните склонове на Стромболи, готвене заедно с местни жители, експедиция из древногръцките храмове, дегустация на местни деликатеси (каноли и сладолед) и потапяне в термалните вулканични басейни.

ПОДСКАЗАНО от фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които северните подстъпи на столицата Палермо; дивите и каменисти, обрасли с маслинови дръвчета склонове на планината Иблеи и кръгообразната железопътна линия около Етна.

МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, сред които о-в Фавиняна, прочут с улова на риба тон; мини-вулканите на Макалубе и мандрите за сирене около Рагуза.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ – списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, за всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентация.

Сицилия

Сицилия

СЪДЪРЖАНИЕ:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Сицилия днес
Храна и напитки
История на Сицилия
Изкуство и архитектура
Акцент: Празници

Палермо
Въведение и карта
Акцент: Мафията
Разходка из северните квартали

Западна Сицилия
Въведение и карта
Акцент: Ла Матанца

Южна Сицилия
Въведение и карта

Сиракуза и югоизтокът
Въведение и карта
С кола из скалистите Монте Иблеи

Източна Сицилия
Въведение и карта
Акцент: Около вулкана

Северна Сицилия
Въведение и карта
Акцент: Развлечения под открито небе

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения и дейности на открито

Сицилия

Сицилия

ЗА АВТОРА И ФОТОГРАФА

Тим Джепсън е пламенен и доживотно отдаден поклонник на Италия. След завършването си на Оксфордския университет прекарва дълго време в тази страна, много пътешества, а пет години пребивава в Рим като журналист и писател. Досега е посветил на Италия 15 книги и множество статии за Daily Telegraph, Vogue, Cond? Nast Traveller. От пътеводителите на National Geographic е автор на Италия и Неапол и Южна Италия, както и на много други гидове.

Сега живее в Лондон и работи за Daily Telegraph, но продължава редовно да посещава Италия. Като запален планинар и ентусиазиран любител на всякакви занимания под открито небе, има специален интерес към провинцията. Често обаче се наслаждава и на по-кротки удоволствия – италианската храна, вино, изкуство и култура.

Джепсън работи също за италианските програми на ВВС, както и за комерсиалната телевизия. Освен тези занимания професионалният му път минава и през кланица, по различни строителни обекти, из баровете и улиците на Европа, където свири на пиано и китара.

Роденият и отраснал в Барселона, Испания, Тино Сориано поделя времето си между фотожурналистиката и снимане по време на различни пътешествия. Удостояван е с първа награда от World Press Photo Foundation, както и с награди на ЮНЕСКО, Fujifilm и Fotopres.

Освен в Сицилия, от 1988 г. насам по поръчка на National Geographic той снима още в Испания (Каталония, Андалусия, Галиция), Франция, Италия, Португалия,  Шотландия и Южна Африка. Негови работи са публикувани в Geo, Merian, Der Spiegel, Paris Match, La Vanguardia и El Pais, както и в много други водещи издания по света. Участва в заснемането на три документални филма за National Geographic Channel.

Сориано е написал и няколко книги, сред които El Futuro Existe за болни от рак деца. Редовно чете лекции, преподава и провежда уъркшопи в университета на Барселона. Има ангажименти като експерт консултант при провеждането на експедициите на National Geographic Expeditions.

Сицилия

Сицилия

Сицилия

Сицилия

Сицилия

Сицилия

Сицилия

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител National Geographic: Сицилия – Тим Джепсън”