buk.bgstore@gmail.com

Пътеводител National Geographic: Швейцария – Тереза Фишер

24.90 лв.

 • издателство: Егмонт
 • година: 2015
 • страници: 318
 • корица: мека
 • ISBN: 9789542714293

Изчерпан

Описание

Всеки ден експертите на „Нешънъл Джиографик” пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ШВЕЙЦАРИЯ, който съдържа:

 • ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Швейцария, който ще ви помогне да организирате посещението си според времето, с което разполагате и специфичните ви интереси.
 • ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително необикновени зимни спортове, наблюдаване на дивата природа и пътуване с влак през високи планински проходи.
 • ПОДСКАЗАНО от фотографите, авторите и изследователите на „Нешънъл Джиографик”, както и от местни експерти за любими интересни места, полезни съвети и други.
 • ПЕШЕХОДНИ ОБИКОЛКИ И ПЪТУВАНИЯ С ВЛАК И АВТОМОБИЛ, с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които Стария град в Женева, езерото Ньошател, Стария град в Цюрих и района Юнгфрау.
 • МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА, включващи хълмистата провинция Апенцелерланд, долините в Тичино и езерата на централна Швейцария.
 • НЕ ПРОПУСКАЙТЕ изброените във всяка глава списъци, които ви препращат към подробни описания на горещо препоръчвани от нас места и занимания.
 • ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, които улесняват избора и бързата ориентация и помагат да извлечете най-доброто от всяко посещавано място.

Швейцария

Швейцария

СЪДЪРЖАНИЕ:

ПЪТУВАЙТЕ С ОТВОРЕНИ ОЧИ
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО

История и култура
Швейцария днес
Земя и природа
История
Храна и напитки
Изкуства и фолклор

Женева и Женевското езеро
Женева
Женевското езеро

Базел и Северозападна Швейцария
Базел
Северозападна Швейцария

Берн и Бернското плато
Берн и околностите му
Интерлакен и Бернското плато

Водоазките Алпи и Вал?
Водоазките Алпи
Вал?

Люцерн и Централна Швейцария
Люцерн и околностите му
Централна Швейцария

Цюрих и Цюрихското езеро
Цюрих и околностите му
Цюрихското езеро

Североизточна Швейцария
Шафхаузен и Боденското езеро
Лихтенщайн
Санкт Гален
Апенцелерланд и Гларус

Граубюнден
Хур и околностите му
Долината Енгадин

Тичино
Белинцона и Лугано
Локарно и езерото Маджоре

Полезна информация
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Забавления
Екскурзии и занимания на открито
ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

Швейцария

Швейцария

ЗА АВТОРА

Писател, фотограф и член на Британската гилдия на авторите на пътеводители Тереза Фишер се влюбва за цял живот в Швейцария още с първото си идване като съвсем малко дете на ски пистите във Венген. Впоследствие тя написва повече от 30 пътеводители и детски справочници за пътешествия до много разнообразни дестинации по целия свят, като особено място отделя на европейските градове. Тя пише обстойно за Швейцария за няколко издателства, сред които „Томас Кук” и „Кълъмбъс”. Тереза се изявява периодично по местната радиостанция на Би Би Си като съветник по въпросите на пътуванията, а нейни фотографии и статии за пътувания се появяват в британски национални вестници като „Дейли Телеграф”, „Сънди Телеграф” и „Сънди Таймс”. Владееща свободно френски и немски език, тя живее седем години в Алпите като инструктор на БМВ по междукултурни комуникации, а също и като журналист в Цюрих за кратък период от време. Тереза е карала ски в повечето швейцарски курорти; ходила е на туристически походи до много алпийски проходи; гледала е кози и саморъчно е правила сирене в планината. Но все още усъвършенства йодлерите си.

Швейцария

Швейцария

Швейцария

Швейцария

Швейцария

Швейцария

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител National Geographic: Швейцария – Тереза Фишер”