buk.bg@gmail.com

Пътуване в миналото и други новели

16.00 лв.

Откъс

  • автор: Стефан Цвайг
  • издателство: Колибри
  • превод: Жанина Драгостинова
  • година: 2016
  • страници: 272
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191508372

Описание

Страстна, но непозволена любов. Шанс за кариерно израстване отвъд Океана. Нова среща. Сенките на миналото надвисват застрашително над крехкото щастие. Младежките копнежи се рушат под напора на отминалото време. В цялостния си вид новелата „Пътуване в миналото“ е издадена за първи път през 1987 г. в Германия, а преводът ѝ във Франция предизвиква истински фурор. Сюжетът служи за основа на филма „Обещание“ (2013) на френския режисьор Патрис Льоконт.

Сборникът съдържа седем новели, пет от които излизат за първи път на български език, а „Скарлатина“ и „Неподозирано запознанство с един занаят“ са в нов превод. Ето списък с всички заглавия в сборника:

Скарлатина 
Пролет в Пратера 
Двама самотници 
Пътуване в миналото 
Той ли е бил? 
Човек, когото не можеш да забравиш 
Неподозирано запознанство с един занаят 

Стефан Цвайг (1881–1942) е любимият на не едно поколение австрийски романист, биограф, поет и преводач. Роден във Виена в богато семейство, той учи в университетите на Берлин и Виена и се посвещава на перото, когато надигащият се фашизъм го принуждава да избяга от Залцбург в Лондон, а оттам в Ню Йорк и накрая в Бразилия, където се самоубива заедно с жена си. Автор е на биографичните романи „Жозеф Фуше“, „Мария Антоанета“, „Мария Стюарт“, „Триумф и трагедия на Еразъм Ротердамски“, „Магелан“ и др., както и на много есета, разкази и новели.

Допълнителна информация

Тегло 0.275 кг
Размери 13 × 20 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътуване в миналото и други новели”