Революцията в здравословното хранене – Джени Бранд-Милър, Кей Фостър-Пауъл, Стивън Колагиури
18.00 лв.
издателство: AMG Publishing
година: 2011
страници: 368
корица: мека
ISBN: 9789549696332
Изчерпан
Описание
Гликемичният индекс (ГИ) е революционно откритие в науката за храненето. Той е всеобщо признат и доказан критерий за качеството на въглехидратите и за това как те влияят върху нивото на кръвната захар. ГИ е резултат от 30 години проучвания върху реални хора и реални храни.
Храненето с нисък ГИ е лесно, тъй като не изисква да спазвате сложни схеми, да броите калории или да се ограничавате. Принципът на ГИ е много прост:
• Храните с висок ГИ съдържат въглехидрати, които предизвикват разко и голямо покачване на нивото на кръвната захар. Те трябва да се консумират по-рядко и умерено.
• Храни с нисък ГИ съдържат въглехидрати, които оказват по-слабо влияние върху новото на кръвната захар. Те са полезни за здравето и трябва да се консумират често.
Лекарите препоръчват режима на хранене с нисък ГИ при всички заболявания и състояния, свързани с нарушен баланс в нивата на кръвната захар, и особено при:
• диабет и преддиабет
• повишено или наднормено тегло
• натрупване на мазнини в коремната област
• диабет по време на бременност
• по-висока или по-ниска от нормалната кръвна захар
• сърдечносъдови проблеми
• високи нива на триглицериди
• метаболитен синдром
• поликистоза на яйчниците и нарушен хормонален баланс
• затлъстяване на черния дроб
• проблеми с венците и зрението
Храненето с нисък ГИ е подходящо и за всички онези хора, които искат да избегнат изброените заболявания и да водят дълъг и здравословен живот!
Книгата „Революцията в здравословното хранене” е част от най-авторитетната световна поредица по темата за гликемичния индекс, издадена в Австралия, Европа, Америка и Азия. В нея ще откриете абсолютно всичко, което ви е нужно, за да превърнете храненето с нисък ГИ в неразделна част от живота си. Съветите в нея са основани на важния принцип, че ключът към правилния избор на храните не е в калориите им, а в правилното им съчетаване и общия хормонален ефект от тях.
Д-р Джени Бранд-Милър е един от водещите авторитети в света в областта на въглехидратите и гликемичния индекс и повече от 25 години прилага ГИ при изготвянето на хранителни режими. Преподавател по диетология в Университета на Сидни и бивш президент на Общността на диетолозите в Австралия, Бранд-Милър е директор на програмата за поставяне на ГИ върху етикетите на храните към Австралийската асоциация за борба с диабета. Кей Фостър-Пауъл е диетолог с дългогодишен опит в лечението на диабет. Всяка година помага на стотици хора да подобрят здравословното си състояние и да намалят риска от усложнения чрез хранене с нисък ГИ. Д-р Стивън Колагиури е практикуващ ендокринолог и преподавател във Факултета по изследване на затлъстяването, диетология и физическа дейност на Университета в Сидни.
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.