buk.bgstore@gmail.com

Резервен живот – Лидия Димковска

20.00 лв.

  • издателство: Колибри
  • превод: Божидар Манов
  • година: 2015
  • страници: 528
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191505364

Изчерпан

Описание

„Резервен живот” е необичаен разказ за потресаващата съдба на две сестри – сиамски близначки, чиято голяма житейска мечта е да бъдат разделени. След сложна и рискована операция в Лондон оживява само едната от тях, която е „скритият разказвач” в романа. Повествованието се разгръща от 80-те години на миналия век до наши дни, по времето и след разпада на Титова Югославия. Драматичното разделяне на двете сестри е сюжетният фокус, през който се разказва за голямото и още по-драматично политическо разделяне – на бившата югославска федерация. Преминавайки през сложни превратности – исторически и психологически, с нестандартна гледна точка към любовта и идентичността, романът създава мощно въздействащ образ на нашето съвремие и на ранимата ни човешка природа.

Лидия Димковска е един от най-силните и оригинални гласове в съвременната македонска литература. Родена е в Скопие (1971), където завършва общо и сравнително литературознание в университета „Св. св. Кирил и Методий”. Има докторска степен по румънска филология от Букурещкия университет.

Автор е на четири поетически книги и на два романа: „Скрита камера” и „Резервен живот”. Носител е на престижни литературни отличия, между които е и Наградата за литература на Европейския съюз за 2013 г. Живее и работи в Словения.

Допълнителна информация

Тегло 0.520 кг
Размери 13 × 20 × 4.3 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Резервен живот – Лидия Димковска”