Силата да мечтаеш

21.00 лв.

Описание

Награда на Австралийската асоциация за книгата в категория Нехудожествена литература

На 15 май 2010 г., след 210 дни по море и над 22 000 изминати морски мили, 16-годишната Джесика Уотсън победоносно се завръща в пристанището на Сидни с малката си розова яхта „Елас Пинк Лейди“. Тя е успяла.
Станала е най-младият човек, обиколил света под ветрила, без да акостира никъде по пътя.
Джесика се подготвя за този момент в продължение на години. И все пак едва 18 месеца по-рано претърпява сблъсък с 63 000-тонен танкер. Мнозина смятат, че се е провалила още преди да е започнала пътешествието си, но тя се отърсва от преживяното, вдига високо глава и продължава напред към необозримия безкрай на океана.
„Силата да мечтаеш“ е вдъхновяващата история на едно младо момиче, което решава да изпита силите си с необикновено приключение насред бурни ветрове, огромни вълни и опасни айсберги. Джесика доказва, че със смелост, отдаденост и доза риск всички можем да изживеем мечтите си – независимо колко големи или малки са те.

“Невероятната история на австралийското момиче, което превзе света.“
Дженифър Дъглас, Good gabble book reviews

„Всяка страница в тази книга е напоена с чиста проба смелост, пример за невероятен дух и воля за успех, събрани в крехката физика на едно 16-годишно момиче.“
The Courier Mail

„Вдъхновяваща история за най-младия човек, обиколил света с лодка, сам и без спирка. Историята на Джесика Уотсън е доказателство за това, което може да постигне човек, който има мечта и е силно решен да я постигне.“
Weekend Australian

Джесика Уотсън е родена през 1993 г. в Голд Коуст, Австралия. Има две сестри и един брат. Когато е на 11 години, родителите ù продават семейната им къща и купуват моторна яхта, на която цялото семейство живее. След околосветската обиколка, която осъществява на 16-годишна възраст, Джесика печели наградата „Млад австралиец на годината“, а по-късно ръководи редица проекти, свързани с плаване.
Днес Уотсън е съсобственик на стартъп компанията Deckee.com, притежава MBA степен, работи като мотивационен лектор и продължава да плава.

Допълнителна информация

Тегло 0.530 kg
Размери 14 × 21 × 3 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Силата да мечтаеш“

Също може да ви хареса…